Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

El govern municipal proposa mesures per afavorir la construcció davant la crisis

dimecres 05 agost 2009

El ple tindrà lloc demà dimecres dia 5 a les 12:00h a la sala de plens de l'Ajuntament

Aquest mati l'alcalde de Salou, Pere Granados, juntament amb alguns dels regidors de l'equip de govern han presentat durant la roda de premsa l'ordre del dia del plenari municipal que se celebrarà demà dia 5 a les 12 hores.
Entre les principals qüestions hi ha una moció del govern per a l'ampliació de les llicències d'obres majors que han caducat i també en aquelles que els seus titulars han demanat la renúncia. Segons ha explicat el regidor de Planificació Territorial, Marc Montagut, la voluntat de l'equip de Govern, conscient de la greu situació econòmica que es pateix, així com de la davallada del finançament per a aconseguir préstecs hipotecaris de les entitats bancàries, i, la forta repercussió que tot plegat ha generat al sector immobiliari i tots els seus professionals i derivats ha estat la d'impulsar aquesta mesura.

En aquest sentit, i a través de la moció, es proposa que els titulars de llicències d'obres majors que caducat, per no haver iniciat o acabat les obres dins del termini atorgat per la llicència, podran gaudir respecte els habitatges unifamiliars del termini de 12 mesos per a començar les obres i, tant per aquells com per a la resta d'edificacions, gaudiran del termini de 36 mesos, com a màxim per acabar-les. L'altre acord de la moció afecta als titulars de llicències d'obres majors que han sol·licitat i se'ls ha atorgat la renúncia expressa a aquelles, podran acollir-se als nous terminis màxims fixats al punt anterior, sempre que els promotors o particulars ho sol·licitin en el termini d'un any a partir de l'aprovació pel Ple de la present moció; evitant així despeses afegides amb renovació de tràmits. Aquesta mesura tindrà efectes retroactius des de l'1 de gener de 2008.

A més durant la roda de premsa s'ha tractat sobre la modificació de la relació dels llocs de treball que demà s'aprovarà definitivament. L'alcalde ha declarat que: 'la reestructuració dels llocs de treball ha tingut una bona acceptació i hem pogut millorar molts serveis que fins ara eren precaris tot i tenir-hi destinats més mitjans'. Un bon exemple d'això ha estat l'oficina de la OAC on deia que 'hem aconseguit reduir el temps mig d'espera que era de 24 minuts a 5 minuts'. A més, com ha explicat el regidor de l'Àrea de Gestió Econòmica i Interna, Jesús Barragán, amb aquesta mesura 's'ha externalitzat el manteniment de la ciutat amb empreses especialitzades per tal de disposar de serveis més professionals i més qualificats en el municipi'.

Finalment, un altre dels punts que es tractarà en el ple de demà serà la devolució de la garantia provisional en el procediment negociat per a la construcció i explotació d'un centre d'ensenyament en llengua estrangera. El nou govern ha optat per modificar les clàusules del concurs per donar les mateixes oportunitats a totes les empreses que hi estiguin interessades ja que fins ara no era així ja que les bases restringien la concurrència de les empreses. Granados ha declarat que: 'creiem que al ser un solar públic hem d'apostar per un col·legi que miri pel benefici públic dels ciutadans i no per la privacitat d'una minoria tal com es feia des de l'anterior govern no donant l'oportunitat de presentar-se a altres empreses i apostant per l'ús privat'. L'actual govern, ha explicat, aposta per una educació pública per tal de que tothom pugui gaudir del dret a l'educació i la formació tant personal com professional.

Document Actions