Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

El Grup Anem a Caminar de Salou realitza el Camí de Santiago, a través d’un recorregut virtual pels diferents trams

dissabte 18 juliol 2020

L’entitat pretenia realitzar el trajecte el passat 10 de maig, però va haver de suspendre l’activitat, arran del confinament

Com a alternativa, van decidir elaborar un Camí de Santiago virtual, el resum del qual és un vídeo que es va presentar, públicament, ahir divendres, i que recrea els indrets i llocs que haurien visitat, en cas d’haver pogut fer el trajecte

Durant els darrers mesos, també han realitzat diverses activitats online, una d’elles un concurs de preguntes sobre aquest film, els premis del qual els va lliurar l’alcalde Pere Granados, acompanyat del director del Centre d’Alta Resolució (CAR), Jesús Vizcaíno

 

El Grup “Anem a Caminar” de Salou, a través del coordinador del “Camí de Santiago” i membre del grup, Ferran Martí, va presentar, ahir divendres, a la tarda, el Camí de Santiago, que han realitzat, en format virtual, a través d’un vídeo.

Cal recordar que l’entitat pretenia fer el trajecte el passat 10 de maig, però va haver de suspendre el viatge, arran del confinament provocat per la pandèmia COVID-19. Per això, es va decidir elaborar aquest curtmetratge, d’uns 5 minuts, amb la recopilació d’imatges i so, que simula i recrea els indrets i llocs que haurien visitat, en cas d’haver pogut fer el Camí, de forma presencial.

Els membres del grup també han aprofitat les etapes diàries per elaborar un quadern de vivències sobre aquest especial Camí de Santiago que redactaven cada dia després de rebre un document per part dels responsables del viatge sobre el tram que haurien realitzat aquella mateixa jornada. Així, dits diaris recullen experiències pròpies, sentiments i sensacions úniques de cadascuna de les persones participants.

L’acte, que va tenir lloc a la Sala Europa del Teatre Auditori de Salou (TAS), va comptar amb la presència i els parlaments de l’alcalde Pere Granados; la regidora de Sanitat i Salut Pública, Beatriz Morer; la coordinadora de Salut Comunitària de la Direcció d’Atenció Primària (DAP) del Camp de Tarragona, Cinta Daufí; i el director del Centre d’Alta Resolució (CAR) de Salou, Jesús Vizcaíno. Així mateix, hi van ser presents la responsable del Grup “Anem a Caminar”, Carmen Pérez; la infermera d’urgències del CAR, Joaquima Sánchez; així com la trentena de membres del grup que s’havien apuntat al viatge.

L’alcalde Pere Granados, durant el seu parlament, va esmentar, especialment, l’excel·lent tasca realitzada pel CAR de Salou, tant per la direcció com per tot el personal sanitari, durant la pandèmia, que, gràcies a la seva intervenció, i al comportament cívic de les persones, “hem aconseguit que Salou tingui una contaminació vírica per sota de la mitjana de la província de Tarragona”.

El mandatari també es va adreçar als membres del grup salouenc, assegurant que “esteu realitzant una gran feina”, i que “cada dia, amb cada passa, esteu fent un gran camí, el camí de la socialització, de la salut i, sobretot, també, de l’amistat”.

Per la seva banda, la regidora de Sanitat i Salut Pública, Beatriz Morer, va manifestar que “la pandèmia que estem vivint ens ha fet plantejar-nos el nostre dia a dia, canviar els nostres hàbits i posposar aquest viatge”. Malgrat la difícil situació, “sou un grup que s’ha unit encara més, mantenint la il·lusió, amb l’esperit intacte i les mateixes ganes per seguir endavant, des de casa”, explicava l’edila.

En el decurs del seu discurs, la coordinadora de la Direcció d’Atenció Primària (DAP) del Camp de Tarragona, Cinta Daufí, va fer un recorregut pel significat del terme “salut comunitària”, assegurant que el grup ho és “en estat pur”, i que ha aconseguit que les persones responsables s’integressin i fossin un membre més. Daufí també afirmava que “Salou té molts recursos per fer salut, un d’ells, el Grup "Anem a Caminar’”, que és “un tresor i un generador de salut, que heu estat capaços de construir, entre tots”.

Finalment, el director del CAR, Jesús Vizcaíno, va agrair “les facilitats que l’Ajuntament ha donat al centre, fent que el món sanitari vagi de la mà del món social”. En aquest sentit, Vizcaíno va assegurar que “el que estic vivint a Salou, no ho havia viscut en cap altre lloc”, i, per tant, “ens podem sentir molt afortunats”. També va fer referència al viatge, dient que “teniu el privilegi d’haver realitzat el primer Camí de Santiago virtual, i heu obert una nova porta a que altres persones puguin fer-lo”.

Durant els mesos de confinament, el Grup “Anem a Caminar” també ha estat realitzant diferents activitats online per mantenir la participació, la il·lusió i la imaginació dels seus membres. Entre les accions dutes a terme, es va fer un concurs de preguntes sobre el vídeo, formulant qüestions als participants sobre detalls i indrets diversos que hi apareixen.

En aquest sentit, l’alcalde Granados, acompanyat del director del CAR, va fer ahir el lliurament dels premis corresponents als cinc guanyadors i guanyadores d’aquesta gimcana: Virtudes Cuadrado, Paqui Sierra, Inma Carrillo, Consuelo Serelde i Manuel Ampuero.

A més, el grup va voler fer un reconeixement especial a la responsable Carmen Pérez, i a la infermera Joaquima Sánchez, pel seu suport i recolzament durant tot el procés de preparació del viatge, i en el dia a dia del grup.

Finalment, també es va sortejar entre tots els membres un premi per la seva participació al concurs, que també es va endur Carmen Pérez.

La sortida, que es va començar a programar fa més d’un any, pretenia caminar els darrers 120 quilòmetres del Camí de Santiago, partint des de Sàrria (Lugo), en un total de sis dies de recorregut, tornant, així, el següent diumenge, 17 de maig. Es tracta d'un dels trams més concorreguts pels pelegrins que duen a terme aquesta ruta, i que, per tant, permetria als membres assolir un dels objectius principals: fer xarxa social. També els concediria l'oportunitat de conèixer, en el transcurs del viatge, municipis com Puertomarín, Palas de Rey, Arzúa o Melide, entre d’altres; i continuar amb el seu exercici físic.

Cal dir que el Grup “Anem a Caminar” va néixer, fa dotze anys, com a iniciativa del CAR de Salou, i amb la col·laboració de l’Ajuntament, per tal de fomentar l’hàbit de l’exercici físic entre la població i afavorir les relacions socials, evitant, així, l’aïllament de les persones.

Galeria d'imatges

alcalde Pere Granados.jpg
Beatriz Morer.png
Cinta Daufí.png
Ferran Martí.png
Jesús Vizcaíno.png
1.JPG
2.JPG
3.1.png
4.1.png
5.1.png
6.1.png
7.jpeg

Document Actions