Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

El Grup de Dones de Salou i l’Associació Oncològica Dr. Amadeu Pelegrí donen 100 coixins per ajudar a les dones operades

Es tracta de coixins en forma de cor dissenyats especialment per alleugerir el dolor de les dones acabades d’operar de càncer de mama

divendres 11 maig 2012

El Grup de Dones de Salou i l’Associació Oncològica Dr. Amadeu Pelegrí han donat 100 coixins del cor a la Unitat d’oncologia de la Xarxa Santa Tecla de Tarragona. Confeccionats manualment per elles, tenen un disseny especial per tal d’alleugerar les molèsties de les dones operades de càncer de mama.

Els coixins no es venen, s’entreguen de forma totalment gratuïta a les persones intervingudes per aquesta malaltia. L’Associació Oncològica Dr. Amadeu Pelegrí es fa càrrec de la compra del material, mentre les voluntàries del Grup de Dones de Salou les confeccionen desinteressadament. El cost de cada coixí es d’uns 5 euros aproximadament que es financien parcialment amb la venda de clauers solidaris.  El coixí impedeix que la dona faci pressió sobre la mama o sobre la ferida i permet recolzar el braç. També evita que el braç s’infli i a més,  si la persona viatja en cotxe o autobús evita els cops i serveix de protecció a la zona afectada.

 

A l’acte d’entrega dels coixins que va tenir lloc ahir a la Xarxa Santa Tecla de Tarragona, va assistir el regidor de Salut Pública i Qualitat Ambiental, Ramon Pascual juntament amb el Coordinador de la Unitat el Dr. Vicente Valentí, la Dra. Cristina Pérez especialista en càncer de mama, el Dr. Miquel Biarnès, director del Hospital Lleuger Santa Tecla Llevant, infermeres de l’hospital de dia del centre així com les presidentes i representants de l’Associació oncològica Dr. Amadeu Pelegrí i del Grup de Dones Salou.  El regidor va traslladar el seu suport a aquesta iniciativa i va assegurar que “ la solidaritat de la Associació i del Grup de Dones de Salou és un gran exemple a seguir per tots especialment en els temps que vivim on és important que tots ajudem a qui ho necessita”.

 

 

Beneficis de la Gala Benèfica celebrada al Teatre Auditori de Salou

A l’acte, l’Associació Oncològica Dr.Amadeu Pelegrí, va fer entrega un xec per valor de 1.000 euros a la Unitat d’oncologia Mèdica de la Xarxa Santa Tecla, fruit d’una part dels beneficis de la Gala Benèfica que va tenir lloc al novembre passat el TAS.  En aquest sentit, el Dr. Valentí ha assegurat que “aquest diners han servit per la compra de material necessari per l’estudi sobre càncer colo-rectal que està duent a terme aquesta Unitat d’Oncologia” .  L’associació ha recordat que durant el mes de gener d’aquest any, ja es va fer una donació de 3.000 euros a GEICAM (Grupo de Investigación de Cáncer de Mama) amb l’objectiu de complir “el nostre compromís de donar suport directament als grups d’investigació del càncer”.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

DSC02357.JPG
DSC02357.JPG

Document Actions