Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

El grup municipal de CiU-FUPS i el del PSC signen 'un pacte de govern pel progrés de Salou'

dilluns 21 desembre 2015

Aquest acord, pel mandat 2015-2019, s'ha presentat aquest matí amb la rúbrica per part dels 12 membres que el conformen

 

L'alcalde, seguirà sent Pere Granados, i els quatre regidors del PSC ostentaran les àrees d'Hisenda; Ocupació; Joventut; Esports; d’Acció i Benestar Social, de la Dona i Igualtat, i de la Gent Gran i, finalment, l'Àrea de Seguretat Ciutadana i Mobilitat i Regidoria de Protecció Civil

 

Les polítiques socials, la transparència i la participació juntament amb el respecte als principis de l’ètica política i la qualitat democràtica, són objectius sobre els quals calen grans acords de ciutat 

 

Aquest matí, els 12 regidors que conformen els grups municipals de CiU-FUPS i del PSC a l’ajuntament de Salou han signat un a un el nou pacte de govern per aquest mandat que parteix “de les anàlisis i les reflexions realitzades per ambdues forces polítiques, així com la consideració d’altres elements com els reptes de present i de futur del municipi, i les propostes que es plantegen en els programes electorals municipals respectius”.

Els grups municipals signants, segons el pacte, “fonamenten el seu acord sobre els principis de responsabilitat, lleialtat, diàleg i confiança, cooperació i treball en equip, com a base del pacte de govern; i sotmeten la seva actuació a un Pla de Mandat compartit, amb totes aquelles actuacions que han d’anar dirigides a millorar la qualitat de vida i benestar dels ciutadans, l’impuls de l’economia productiva i la creació de llocs de treball”. El Pla, es donarà a conèixer durant el primer trimestre del 2016.

L’alcalde, Pere Granados, després de donar la benvinguda als nous membres al govern ha destacat que es tracta d’un “pacte generós perquè les forces polítiques que formen la coalició de govern posen per davant els interessos de la ciutadania, amb un gran repte de treballar per Salou” i l’ha qualificat de “signatura històrica”. “Crec que amb les persones que conformen el nou govern tenim la millor opció pel futur i pel progrés de la nostra ciutat. Hi ha un llarg recorregut a fer i amb la voluntat de construir superarem qualsevol discrepància”.

Per la seva part, Toni Brull, en nom del PSC ha destacat que el pacte gestat “és un acord que ens ha de permetre caminar amb estabilitat política i davant la responsabilitat dels nostres veïns i veïnes i que ha de servir per tirar endavant grans reptes de present i de futur com Barcelona World, Barenys o la transformació urbanística de la nostra ciutat”. Brull, també ha comentat com “aquesta decisió ha estat analitzada, debatuda i meditada. El passat no ha de condicionar el present ni el futur”, ha afegit.

 

Regidories i objectius compartits

En virtut de l’acord els membres del grup municipal del PSC assumiran les Àrees d’Hisenda, Toni Brull; l'Àrea de Seguretat Ciutadana i Mobilitat i Regidoria de Protecció Civil i la Regidoria d’Ocupació estaran en mans del regidor David González; la Regidoria de Joventut i la d’Esports per Dani López i les regidories d’Acció i Benestar Social, de la Dona i Igualtat, i de la Gent Gran per a Estela Baeza. Els membres de CiU-FUPS mantenen les carteres que ja ostentaven i únicament es traslladen les responsabilitats que portava la regidora Mª José Rodríguez de Participació Ciutadana a Julia Gómez i de Promoció Econòmica, Comerç, Mercats i Consum a Martina Fourrier. Rodríguez, per tant, es queda amb Cultura i Festes i Manteniment de la Ciutat. A més, el PSC ocuparà la tercera i sisena tinences d’alcaldia, així com 2 membres a la Junta de Govern Local.

Ambdós  grups municipals han assegurat que “és imprescindible que les polítiques socials se situïn en el centre de l’activitat municipal, a més de treballar pel desenvolupament d’un pacte per l’ocupació i contra l’atur” local; a més de “donar resposta a la demanda social de més transparència i de més participació; i per això cal adaptar les estructures de gestió i de relació de l’Ajuntament amb la ciutadania, implementant un sistema modern, àgil, accessible, participatiu i transparent”. Altres aspectes com els de “política social, promoció econòmica i ocupació, el foment d’un turisme de qualitat, cooperació i participació ciutadana, seguretat, transparència i ètica de l’administració, juntament amb el respecte als principis de l’ètica política i la qualitat democràtica, són objectius sobre els quals calen grans acords de ciutat”. Destaca especialment la voluntat d'un acord basat en els principis “de lleialtat, corresponsabilitat i confiança dels membres del govern, cal consolidar i transmetre unitat d’acció i treball en equip en la tasca del dia a dia; i establir les regles del joc que permetin mantenir els espais polítics propis, canalitzant la discrepància com a garantia pel manteniment de la identitat de cadascú”.

 

Cal recordar que el resultat de les eleccions municipals del passat 24 mes de maig de 2015, va atorgar 8 regidors a la candidatura de CiU (formada per FUPS, CDC i UDC) i 4 regidors a la candidatura del PSC; la qual cosa permet que, amb la suma de les dues forces, “s’assoleixi una majoria ampla i representativa de la voluntat ciutadana per formar un govern estable per aquest mandat 2015-2019, amb un govern fort caracteritzat per l’estabilitat política capaç de donar normalitat i estabilitat a la institució; i que sigui capaç d’abordar, amb solvència i eficàcia, reptes i projectes d’una gran importància per al futur”.

 

Els acords a desenvolupar

Els dos grups acorden crear un Reglament Organització Municipal (ROM) per tal de garantir el bon funcionament del govern municipal, a més de “garantir l’estabilitat del Govern i la determinació de les regles del joc, que facin compatibles els espais polítics propis i l’autonomia de funcionament de cada regidoria amb una actuació del Govern compacta, corresponsable, i que transmeti estabilitat”.

A més, l'estructura municipal es crearà en base a 6 grans àrees funcionals, que resolguin la transversalitat sectorial d’algunes regidories, emanada de la RLLT; i sigui producte de la reflexió sobre el model de funcionament més adient per garantir la prestació dels serveis municipals. A més de redactar i aprovar un Reglament de Participació Ciutadana que permeti desenvolupar polítiques i estratègies de participació, informació i proximitat, d’acord amb els drets contemplats a la llei 57/2003 de “mesures per la modernització de govern local” i la creació de la figura del regidor de proximitat.

 

 

Galeria d'imatges

pacte.jpg
P1220620.JPG
P1220561.JPG

Document Actions