Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

El Jutjat deixa clara la infracció urbanística comesa per TURISPATRIMONIAL SL

dilluns 05 juny 2023

El Jutjat Contenciós Administratiu nº 2 de Tarragona dona raó a l’Ajuntament de Salou quan en resolució del passat 5 de juny, desestima el recurs interposat per TURISPATRIMONIAL SL, en considerar que la societat va incomplir la normativa urbanística amb l’execució d’un projecte d’obres per habilitar un restaurant, amb el qual es van infringir les normes del Catàleg de Bens Protegits. La conseqüència important és que es denega el dret a indemnització que reclamava la societat en el recurs.

Recordem que la societat TURISPATRIMONIAL SL és propietària del xalet Villa Enriqueta (edifici Catalogat), en el qual hi explotava el restaurant Villa Alexander.

La setència és clara quan considera que “és injustificable” la “falta de diligència i el desconeixement del promotor”, al tractarse d’un edifici considerat bé Catalogat.

També aclareix que, atès que el promotor va presentar un projecte que “no s’ajustava a les normes urbanístiques del Catáleg d’aplicació”, la legislació en materia de llicències declara que “en el moment que s’aprecia negligencia greu” per part del promotor, aquest “perd tot el dret a ser indemnitzat”, com pretenia el recurs interposat per TURISPATRIMONIAL SL, que demanava una indemnització de quasi 4’2 milions d’euros per uns danys i perjudicis que la sentència mateixa diu que “la conducta del promotor no ha estat al·liena a la causa dels danys”.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, es mostraba satisfet per la sentencia i manifestava que “finalment, s’atribueixen els danys reclamats a una acció irresponsable per part de la pròpia part promotora i executora del projecte d’obres, no respectant la normativa urbanística vigent referent a la protecció del patrimoni”.   

Document Actions