Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

El llibre ‘Salou desaparegut’ veu la llum i es podrà adquirir als quioscos i llibreries, d’aquí a dues setmanes

divendres 24 abril 2020

Els autors són Judith Prat i Joan Sardiña i el publica l’editorial Efadós, en català i castellà, amb la col·laboració del Consistori salouenc

L’obra, que forma part de la col·lecció ‘Catalunya desapareguda’, conté 165 imatges amb textos explicatius i es podrà trobar en diferents establiments de Salou, Reus, Tarragona i Vila-seca, al preu de 22 euros

L’alcalde de Salou, Pere Granados, manifesta que el llibre ‘ens aporta una riquesa cultural que ens ajudarà a aprofundir en la societat salouenca i a ser conscients de la gran transformació que va tenir el municipi al llarg del segle passat’

 

El llibre “Salou desaparegut”, escrit per la lleidatana Judith Prat i el salouenc Joan Sardiña, amb pròleg de Pedro Otiña, i publicat per l’Editorial Efadós ja es pot comprar per Internet (https://www.efados.cat/cat/llibre/1944034/salou-desaparegut) i es podrà adquirir, físicament, en dues setmanes, en diverses llibreries i quioscos de Salou, Reus, Tarragona i Vila-seca.

L’obra, que compta amb les versions catalana i castellana, conté un recull de 165 fotografies antigues de Salou, preses des de principis del segle XX, fins més enllà de la dècada dels 90, amb els seus corresponents textos explicatius.

És definida pels seus autors com “una degustació d’història per a tantes i tantes persones que estimen aquesta ciutat efervescent”. Es tracta d’explicar formes de vida que ja no existeixen, avui en dia, a través d’un complet recull d’imatges, fotografies i postals, procedents de l’Arxiu de l’Ajuntament i de préstecs de col·leccions privades de famílies de Salou; així com de la col·lecció personal d’un dels coautors, Joan Sardiña.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, manifesta que aquest llibre "ens aporta una riquesa cultural que ens ajudarà a aprofundir en la societat salouenca i a ser conscients de la gran transformació que va tenir el municipi al llarg del segle passat”.

Per la seva banda, el regidor de Cultura, Xavier Montalà, ha assenyalat que “l’edició d’aquest llibre contribuirà a preservar la memòria històrica del nostre municipi, a través de moltes imatges que són inèdites i que, segurament, ens sorprendran”.

Entre els moments històrics i imatges que s’hi poden trobar cal destacar, per exemple: la inauguració del monument a Jaume I; la visita de Francesc Macià; la peregrinació de la Verge de Fàtima; l’antiga bolera; els Pilons, barraques de pescadors; l’antiga estació de ferrocarril; imatges de costa; anècdotes de la pesca; moments de la Segregació, etc.

Els autors expliquen que l’obra representa un tastet d’història local dirigit a persones no erudites, sinó a un gran públic, per tal que la lectura resulti, fàcil, amena i accessible, tenint en compte, sempre, el rigor històric i documental. Així, s’ha realitzat un exhaustiu treball historiogràfic per identificar llocs, fets i persones.

L’obra havia d'haver estat presentada en el marc de la Diada de Sant Jordi, però ateses les circumstàncies de confinament, s’ha ajornat per més endavant.

Cal dir que el llibre es podrà adquirir, en breu, en els següents establiments:

SALOU

-Llibreria Cap Salou- c. Barcelona, 49

-Estanc Miramar nº 5- Passeig Miramar, 20

-Roslena- Via Roma, 2

REUS

-Galatea Llibres- c. Jesús, 5

-Llibreria Araceli- c. del vent, 18

-Llibreria Gaudí- c. de la Galera, 12

-Llibreria Domingo- c. Major, 16

-Quiosc Bodega- Camí de l’Aleixar, 63

-Llibreria Catòlica- Sant Llorenç, 2

TARRAGONA

-Llibreria La Capona- c. Gasòmetre, 41-43

-Adserà Tarragona- Rambla Nova, 94 bis

-Papereria Llibreria El Miracle- Via Augusta, 8

-Quiosc Imperial Tarraco- Plaça Imperial Tarraco, 1

VILA-SECA

- Quioscos encara per determinar.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

SALOU-PORTADA-ESP.jpg

Document Actions