El Mercat Municipal de Salou acull un ‘show cooking’ sobre l’arròs DOP del Delta de l’Ebre, enmig d’una gran expectació de públic
dimecres 07 desembre 2011
La regidoria de Promoció Econòmica, Comerç, Mercats i Consum en col·laboració amb la Diputació de Tarragona i el seu Organisme de Promoció dels Productes Locals de Qualitat Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre; el Consell Regulador de la DOP Arròs Delta de l’Ebre; la Cambra Arrossera del Montsià, ha organitzat avui al Mercat Municipal de Salou un taller de cuina per promocionar l’arròs de la Denominació d’Origen Protegida (DOP) i a més, incentivar la compra dels fruits de la nostra terra, als mercats municipals.
Els Mercats Municipals són punts de trobada, centres de proximitat essencials per informar i interactuar amb els compradors i consumidors, sobre els productes de la nostra dieta mediterrània. Els nostres mercats són els espais naturals, on els consumidors poden trobar productes frescos i de qualitat; així com el marc més adient, on els pagesos, pescadors i productors tenen una potencial sortida per als seus productes de temporada.
La regidora de Promoció Econòmica, Comerç, Mercats i Consum, M. Reyes Pino, ha destacat que “és una satisfacció poder promocionar des de l’Ajuntament de Salou, els nostres productes locals de qualitat i denominació d’origen protegida, com és el cas de l’arròs del Delta de l’Ebre; ja que són la bandera cultural i gastronòmica de les nostres comarques i símbol d’una saludable alimentació”. La regidora va destacar també, que “aquest taller de cuina o ‘show cooking’, sens dubte ens ha permès oferir als nostres ciutadans una demostració propera i divertida, de com cuinar-lo amb múltiples receptes”.
Elisabet Jiménez, tècnica del Projecte Productes Locals de Qualitat ha assenyalat que “des de la Diputació apostem pel contacte entre els productors i els venedors, per tal de donar un valor afegit al producte que el consumidor podrà trobar a les parades, fet que en garantirà l’origen i la qualitat”.
La prestigiosa cuinera Margaret Nofre, amb una dilatada experiència en arrossos, des d’una vessant didàctica i pràctica ha cuinat tres receptes diferents amb l’arròs DOP del Delta de l’Ebre, com a principal protagonista i explicà al públic assistent, amb dades històriques curioses i força interessants, la importància de l’arròs a la nostra gastronomia i cultura mediterrània.
Un cop finalitzat l’acte, s’ha lliurat les tres receptes a les persones que han assistit i s’ha obsequiat també al públic amb bosses d’arròs DOP Delta de l’Ebre.