Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

El Museu de l’Esmalt Contemporani de Salou compleix 25 anys i ho celebra amb una mostra commemorativa

dimecres 28 octubre 2015

L’exposició -que s’inaugurarà demà dijous a les 20 hores- es podrà veure fins al 5 de desembre

El Museu de l’Esmalt Contemporani de Salou fa un quart de segle d’ençà que es va inaugurar. Coincidint amb la Festa Major del 30 d’octubre, demà s’obre al públic una mostra commemorativa que obrirà les portes demà dijous a les 20 hores a la Torre Vella de Salou. És un recorregut d’aquests 25 anys de trajectòria del museu i es podrà visitar del 29 d’octubre fins al 5 de desembre en horari de 18 a 20h.

A la sala de baix del museu s’hi podrà veure un recull de les darreres obres incorporades al Museu. A més a més, hi hauran uns esmalts en record i homenatge als esmaltadors que durant el darrer any ens han deixat. Mentre que a la sala de dalt s’hi emplaçarà una exposició de nous esmalts, concretament dels 7 premiats a les Biennals, conjuntament amb la impressió d’alguns cartells de les Biennals.

Cal recordar que anterior a la creació del Museu, a Salou, l’any 1985, es varen iniciar unes exposicions biennals d’esmalts en caràcter nacional, i les dels anys següents esdevingueren ja de caràcter internacional successivament al llarg de vint anys.

El director del Museu, Andreu Vilasís, ha manifestat que “malgrat que es coneix des de l’antiga civilització egípcia, mil·lennis abans de Crist és evidentment una pràctica minoritària, la qual cosa fa encara més valuosa la seva protecció i conservació alhora que la seva divulgació.”

Destacar que aquest Museu, pioner i únic a l’Estat espanyol, Salou disposa d’un equipament cultural de primer ordre. A més, el museu de l’esmalt de Salou va ser l’incentiu per a la creació d’alguns altres museus d’aquestes característiques a l’estranger com a Himmerod, Tokyo, Ravenstein y Kentucky.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

esmalt.jpg
Andreu_Vilasis.jpg
cartell_museu_esmalta3.jpg

Document Actions