Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

El nou govern de Salou crea la regidoria de Platges per donar ‘més projecció a un dels actius més importants del municipi’

Es defineixen les competències de les diverses àrees i regidories; a més de preveure la implantació de la figura del defensor del ciutadà, entre altres novetats

dimecres 22 juny 2011

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha signat les darreres hores el decret 2884/2011 pel qual delega les competències del nou govern municipal sorgit de les eleccions del 22 de maig. En aquest sentit, d’entre les principals novetats hi ha la creació d’una nova regidoria, la de Platges, Qualitat Ambiental i Sostenibilitat que portarà la regidora Júlia Gómez i que pretén projectar Salou com a platja internacionalment reconeguda amb estàndards de qualitat. El batlle, destacava que “per al nostre municipi és vital seguir millorant en la gestió, en la imatge, en els serveis i en la projecció pública de les nostres platges”, deia, ja que “pretenem oferir uns serveis encara de major qualitat que satisfacin les expectatives dels usuaris i que siguin respectuosos amb l’entorn i suposin una millora de la imatge del nostre litoral”.  I es que Salou vol recuperar l’eslògan de ‘Salou, platja d’Europa’ per tal de donar més projecció a un dels principals actius que té el municipi.  Precisament, d’aquesta regidoria depèn el pla d’usos de les platges; una eina fonamental per regular tot el relacionat amb aquest equipament, així com la vigilància, el salvament i el socorrisme o les ocupacions del litoral.

Una altra de les novetats del nou cartipàs és la creació de la regidoria de suport a l’alcaldia. Maria José Rodríguez (CiU) serà la titular de la regidoria de suport a l’alcaldia, una nova figura que es crea per tal que dugui a terme les tasques que se li requereixin des d’alcaldia, especialment aquelles relacionades amb Participació Ciutadana, àrea de la qual depèn el nou organigrama de govern. La regidora haurà de combinar-les amb les que té encomanades com a regidora també de Cultura, Festes, Salou i  Manteniment Urbà.


També es crearan dos nous consells de participació ciutadana, el de la gent gran i l’infantil que se sumarien als ja creats en l’anterior mandat (de joventut, el sectorial de veïns de Cap Salou; l'econòmic-empresarial; el de cultura i el d'esports).  El decret de les noves competències dels regidors preveu també la creació de la figura del Defensor del Ciutadà, per tal que canalitzi les demandes de la ciutadania i “estableixi canals d’atenció i resolució de queixes, d’implicació ciutadana en la solució de problemes, i en el disseny dels nous serveis i d’avaluació de la qualitat dels serveis municipals, en benefici de millorar la qualitat de vida ciutadana”.

Una altra de les novetats que incorpora el nou organigrama polític és la divisió de l’antiga regidoria de Sanitat i Salut. Les competències de Salut Pública passen a mans de Mª José Rodríguez i Sanitat desapareix com a tal, tot i que les competències seran responsabilitat de la regidora Júlia Gómez – a través de l’àrea de qualitat ambiental- durant el nou mandat.

El cartipàs municipal delega en mans de Mario Garcia  les qüestions relacionades amb serveis interns, contractació i patrimoni; Marc Montagut com a regidor de Gestió i Planificació del Territori controlarà les àrees de planejament urbanístic, enginyeria, l’àrea administrativa, la d’habitatge i el domini públic.
El regidor Jesús Barragán manté l’àrea d’hisenda, la d’ocupació i la de noves tecnologies.
La regidora de Promoció Econòmica i Comerç és Reyes Pino, qui també porta les competències de mercats i consum. Benet Presas és el regidor delegat de Turisme i gestiona les àrees de promoció; estratègies i projectes a més de l’àrea de dinamització.  Esports, Joventut i Lleure depèn de Felip Ortiz; mentre que Marc Alarcón assumeix les competències de seguretat ciutadana , protecció civil i mobilitat; i Pedro Lavilla es queda amb Acció Social que treballa les àrees d’acollida i igualtat; benestar social a més de polítiques d’atenció social.
Altres regidories que s’han delegat són la d’Ensenyament i Infància en mans de Júlia Gómez .

Galeria d'imatges

DSC09922.JPG
DSC09922.JPG
DSC09926.JPG

Document Actions