Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

El Parc de la Ciutat ja compta amb un entorn totalment millorat

La regidoria de Serveis i Via Pública ha treballat intensament per modernitzar i millorar aquest espai emblemàtic

dimecres 25 maig 2011


Durant els quatre mesos que han tingut lloc les obres al Parc de la Ciutat s’han realitzat nombroses millores com la plantació de més de 2.000 plantes, la col•locació de nous bancs i papares així com la creació de voreres en els diferents parterres al llarg de la ciutat i el traçat de nous camins. En total, més de  40 persones  han treballat  per la  millora de l’entorn del Parc de la Ciutat en unes obres de rehabilitació, manteniment i jardineria que han transformat definitivament la fisonomia de bona part del parc convertint-lo en un espai natural amb un aspecte molt més acurat i modernitzat. 
Els equips que hi han treballat han creat nous camins amb llamborda que creuen el parc de punta a punta; a més de replantar noves espècies arbòries autòctones; també s’han creat voreres en els diferents parterres que s’estenen al llarg del parc i s’ha substituït el reg per un altre de més eficient, més ecològic i de degoteig, que proporciona una major eficiència i un major estalvi d’aigua. També s’ha actuat en les llacunes d’aigua estancada reformant i millorant la seva instal•lació. En aquesta remodel•lació integral del parc hi ha treballat des de jardiners a especialistes d’obra i serralleria. El cost de material ha estat d’uns 30.586 euros mentre que la despesa en personal ha estat nul•la donada que s’ha comptat amb una subvenció per manteniment de bosc i forestals.
També s’ha podat i s’han millorat notablement bancs i papares adequant-les correctament. Així mateix, s’ha instal•lat una zona de gronxadors pels més petits així com dos àrees per practicar petanca oferint la possibilitat a grans i petits de gaudir d’activitats a l’aire lliure. El cost d’aquests treballs ha estat mínim ja que es treballa amb materials reciclats d’altres punts del municipi, com ara les llambordes que s’han substituït dels escocells del municipi o amb les fustes extretes del passeig Jaume I i d’altres indrets. Cal recordar que aquest parc, situat al carrer de Carles Buigas, ocupa part del solar que va ser el Càmping Salou, una de les primeres instal•lacions turístiques del municipi.
Transformat en parc públic, té una superfície de 15.750 m2, per passejar agradablement, aïllant-se del moviment que caracteritza aquesta zona. Una gran varietat de plantes i flors omplen aquest espai on s’han construït també uns petits estanys amb plantes aquàtiques.
Precisament, en aquest mateix indret ja s’ha adequat la sala polivalent de la llar de jubilats amb una inversió de 115.00 euros i la reforma del bar del Parc de Salou, amb un pressupost d’execució de 50.000€ més.

Galeria d'imatges

DSCN0001.JPG
DSCN0010.JPG
DSCN0016.JPG
DSCN0012.JPG
DSCN9998.JPG

Document Actions