Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

El partit Espanya-Ucraïna obrirà, a Salou, la Copa del Món de futbol 7 per a persones amb lesió cerebral

divendres 22 abril 2022

Aquest esdeveniment mobilitzarà més de 500 persones, entre esportistes, personal tècnic i voluntariat

Els encontres es jugaran, de l'1 al 17 de maig, al Futbol Salou Sports Center

La Copa del Món Masculina (2022 Male World Cup) es jugarà de l'1 al 15 de maig. Hi haurà 15 seleccions i 400 participants; i un total de 40 partits

La Copa del Món Femenina (2022 Female World Cup) es jugarà de l'11 al 17 de maig, i, en aquest cas, hi haurà 5 seleccions, 160 participants; i 12 partits

 

La Copa del Món Masculina i Femenina de Futbol 7 per a persones amb lesió cerebral que es disputarà a Salou, de l'1 al 17 de maig, al Futbol Salou Sports Center, tindrà com a tret de sortida el partit Espanya-Ucraïna, en la modalitat masculina. Cal destacar que la selecció ucraïnesa ocupa la segona posició al rànquing internacional. 

Aquest matí, s’han donat tots els detalls tècnics a la roda de premsa que ha tingut lloc a l’Ajuntament de Salou, amb la presència de l’alcalde, Pere Granados; el president de la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals (FECPC), Carles Muñoz; el regidor de Foment de l’Esport, Daniel López; i el gerent de la FECPC, Ismael Sánchez

Els partits reuniran seleccions d’arreu del món. Cal destacar que la World Cup Salou 2022 mobilitzarà més de 500 persones, entre esportistes, personal tècnic i voluntariat.

Les seleccions masculines són procedents d’Alemanya, Anglaterra, Argentina, Austràlia, Brasil, Canadà, Espanya, Holanda, Iran, Irlanda, Irlanda del Nord, Tailàndia, Ucraïna, USA i Veneçuela. I les femenines, d’Austràlia, Espanya, Holanda, Japó i USA.

És destacable el fet que la selecció espanyola participarà amb un bon grup d’esportistes catalans; això és, un total de 3 jugadors i 5 jugadores catalans, així com la seleccionadora femenina. 

A la competició masculina, com a equips potents hi ha les seleccions d'Ucraïna, Iran, Brasil i USA. I a la competició femenina, els equips més forts, a priori, són USA i Austràlia. També és important remarcar que la present competició és la primera Copa del Món femenina organitzada en la història del futbol femení per a persones amb lesió cerebral.

Així mateix, hi haurà un campus femení, del 15 al 18 de maig.

L’alcalde de Salou, president del Patronat Municipal de Turisme i diputat provincial, Pere Granados, ha destacat aquest matí que “Salou és un municipi turístic sensible amb la diversitat social i inclusiu amb la pràctica de l’esport”. “Estem contents – ha dit- de poder ser seu d’aquesta copa del món, que estem segurs que tindrà un gran èxit i agraïm la confiança de les federacions catalana i espanyola per escollir Salou com a seu de l’esdeveniment”.

Segons ell, “aquesta important competició ens consolida pel que fa al turisme esportiu i inclusiu". I sobretot, pel que fa al futbol, tenint en compte que Salou disposa del segell de Turisme Esportiu, en la modalitat de futbol, atorgat per l’Agència Catalana de Turisme, l’any 2013. 

Finalment, l’alcalde ha destacat “els valors del voluntariat en aquesta competició, així com l’esperit pacificador de l’esport entre cultures i nacionalitats”.

Per la seva banda, el president de la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals (FECPC), Carles Muñoz, ha fet esment de la presència d’Ucraïna a la competició, i ha agraït la col·laboració econòmica solidària, a nivell general, que ha permès que aquest país, en el moment difícil pel què passa, pugui participar.

Així mateix, el gerent de la FECPC, Ismael Sánchez, ha explicat que el dia 11 de maig es realitzarà la conferència a càrrec de l’associació Wise, sobre l’empoderament femení en el món de l’esport, oberta al públic, al Cambrils Park Resort, a les 18 h.

Tots els partits es podrán seguir, via streaming, a través de la plataforma Esports+ de la UFEC.

 

Dates destacades

Com a dates destacades relatives a la World Cup Male, que tindrà lloc de 1 al 15 de maig, cal tenir en compte la inauguració, que es farà l’1 de maig, a l’Stadium del Complex Esportiu Futbol Salou, a les 17 h.

El partit inaugural Espanya vs Ucraïna es jugarà l’1 de maig, al mini estadi del Complex Esportiu Futbol Salou, a les 18 h.

Respecte a la fase de grups, seran de l’1 al 7 de maig, i els horaris dels partits seran a les 9.30 h, a les 12.30 h, a les 15.30 h i a les 18.30 h.

Les semifinals seran el 12 de maig, a les 15.30 h, i a les 18.30 h. La final, el 15 de maig, a les 18.30 h.

I la cloenda i lliurament de medalles i trofeus es farà el 15 de maig, a les 20 h. 

Pel que fa a la World Cup Female, que tindrà lloc de l’11 al 17 de maig, cal destacar la inauguració, que es farà el dia 11, al Complex Esportiu Futbol Salou, a les 9 h. El partit inaugural Espanya vs Japó es jugarà el mateix dia, al Complex Esportiu Futbol Salou, a les 9.45 h.

La fase de grup serà de l’11 al 15 de maig. Els horaris dels partits seran a les 9.45 h i a les 12.45 h.

El 3r i 4rt serà el 17 de maig, a les 9.45 h. I la final, el 17 de maig, a les 12.45 h.

La cloenda i lliurament de medalles i trofeus serà el 17 de maig, a les 13.45 h. 

Durant tota la competició i estada es prendran les mesures sanitàries oportunes per tal de garantir la salut i el benestar dels participants. Uns partits on es fa essencial la participació del públic.

D’altra banda, els centres educatius de Salou van rebre jornades de sensibilització a principis del mes d’abril. Unes sessions on hi van participar uns 1.200 alumnes, en total, de l’Escola Santa Maria del Mar, l’Escola Salou, Escola Europa, Escola Vora Mar i Escola Elisabeth. També hi van prendre part alumnes de l’Institut Jaume I, Marta Mata i l’Escola Internacional del Camp. 

 

La Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals (FECPC)

La FECPC és una entitat privada sense ànim de lucre i d’utilitat pública i interès cívic i social, que té com a finalitat la promoció i el desenvolupament de l’esport com una eina inclusiva dirigida a nens/es i adolescents amb paràlisi cerebral o lesió cerebral que els impedeix el seu ple desenvolupament motriu. 

La FECPC assessora entitats públiques i privades en els processos d’integració i inclusió; així com d’atenció a la diversitat, a través de l’esport. 

Galeria d'imatges

3.JPG
5.JPG
2.JPG
1.JPG
4.JPG

Document Actions