Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

El passatge del terror de Halloween i el panellet més gran del món, dos dels actes per als joves en la Festa Major

Si el temps ho permet també hi haurà cercaviles, excursió de festa major, paella i un homenatge al segregacionista Manel Albinyana

divendres 28 octubre 2011

Salou enceta aquest cap de setmana el gruix de la Festa Major del 30 d’Octubre amb moltíssims actes per a la ciutadania i on totes les edats tindran un espai per gaudir de la celebració. Per part del Club Xic’s   s’organitzen activitats per a la canalla amb la confecció del Panellot (el panellet més gran del món) el proper dilluns, festiu a Salou. L’ambiciós objectiu pretén crear tot un panellot, doncs s’espera aconseguir una massa de 25 kg que els nens podran ajudar a confeccionar i posteriorment menjar-se. L’acte tindrà lloc a la Plaça del Carrilet de Salou, on entre les 10 i les 13h, els nens i nens podran, a més de participar en la confecció del panellot, realitzar diversos tallers relacionats amb la mateixa temàtica com la confecció de barrets de pastisser o la creació del “plat del panellet”. Per la tarda, entre les 17 i les 20h tots els participants podran tornar a la plaça a degustar el resultat de la seva obra amb animació infantil i xocolatada.

Si bé, el promotor de l’acte és la Regidoria d’Infància de l’Ajuntament de Salou, altres entitats de caire privat que no han volgut perdre la oportunitat de col·laborar en un divertit repte que fomentarà la tradició gastronòmica catalana entre els més menuts.  També s’ha organitzat la festa Lan Xic’s  -per apropar els joves a les noves tecnologies- o el Terror Xic’s, aprofitant la festa de Halloween (dissabte de les 17 a les 20h). També es podrà gaudir del passatge del Terror a la Masia Tous que organitza l’Associació Connectat’t Jove i que es farà el dissabte 29 i el dilluns 31 a partir de les 23 hores. El dissabte 29 d’octubre els ciutadans podran sumar-se a l’excursió de festa major; a la caminada o a la pedalada que compta amb el suport del Centre d’Atenció Primària, l’Associació Excursionista de Salou i l’Associació Ciclista Salou. Els participants de cada una de les modalitats es trobaran a les 11.30h a la plaça de la Pau on hi haurà un refrigeri i sorteigs per a tothom. El mateix dissabte 29, però a la tarda, la cercavila popular omplirà els carrers de Salou a partir de les 17,30 hores amb la participació del seguici popular.

 

També destaca enguany l’acte d’homenatge al recentment traspassat fill adoptiu de Salou, Manel Albinyana de qui l’alcalde, Pere Granados, ha recordat com “una persona molt compromesa amb la independència de Salou, pioner en el turisme i que sempre va treballar de forma altruista , mai com a càrrec públic”. Manel Albinyana i Abelló va morir el passat  dia 9 de juliol als 89 anys d’edat, uns mesos després, l’alcalde ha proposat al govern municipal que es nomeni un parc en memòria seva  i ha recordat que va ser president del primer organisme de promoció turística de Salou, el Sindicat d’Iniciatives i Turisme; i el primer president de l’Associació d’Amics 30 d’Octubre, que commemora cada any el fet històric de la Segregació.  L’homenatge es farà el diumenge dia 30 d’octubre a les 11 del migdia al parc del carrer Tarragona, cantonada avinguda del 30 d’Octubre; precisament el dia gran de la festa que també comptarà amb l’ofrena floral i el vermut popular que organitza l’Associació d’Amics del 30 d’Octubre  a més de la multitudinària paella popular.

Galeria d'imatges

PANELLET_FINAL.jpg
PANELLET_FINAL.jpg

Document Actions