Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

El Passeig Jaume I recupera la normalitat després del Cós Blanc

diumenge 04 febrer 2024


El Passeig Jaume I de Salou – i el seu entorn – ha recuperat la normalitat després d'acollir l'espectacular celebració del Cós Blanc, un esdeveniment que aquest any ha aplegat més de 50.000 persones provinents de diversos punts de Catalunya, la resta d'Espanya i fins i tot d'altres racons d'Europa.

La festa, que per primera vegada s'ha celebrat en aquest emblemàtic passeig de la capital de la Costa Daurada, ha transcorregut sense cap incident remarcable, transformant l'espai en un escenari vibrant de llum, color, música i un ambient excepcional, gràcies a la impressionant pluja de confeti —25 tones—, la més multitudinària del Mediterrani.

El dispositiu de seguretat, format per la Policia Local, els Mossos d'Esquadra, equips de seguretat privada, els Bombers i els serveis d'emergències, ha garantit que el Cós Blanc transcorregués amb total normalitat i seguretat, oferint una experiència memorable i segura per a tots els assistents.

Amb el final de la desfilada, protagonitzada per les 28 carrosses de les més de 3.000 persones que formaven les diferents colles, i la progressiva dispersió del públic, els serveis de neteja han començat la seva tasca per recuperar la netedat al Passeig Jaume I

Amb el final de la desfilada, protagonitzada per les 28 carrosses de les més de 3.000 persones que formaven les diferents colles, i la progressiva dispersió del públic, els serveis de neteja han començat la seva tasca per recuperar la netedat al Passeig Jaume I.

Amb un compromís ferm, aquests equips han desplegat un ampli ventall de recursos i eines per assegurar l'eliminació eficaç del confeti biodegradable, reciclat i reciclable del carrer, demostrant una vegada més l'eficiència i la rapidesa en la recuperació de l'espai públic.

Platja neta
Paral·lelament, la platja de Llevant, situada a prop del lloc de la celebració, també llueix la seva habitual netedat i bellesa, amb la sorra neta i gent aprofitant el bon temps d’aquest diumenge per passejar. 

L'organització va preveure el possible impacte del confeti sobre l'entorn natural proper, especialment la sorra de la platja, i va implementar solucions innovadores com la col·locació de malles protectores

L'organització va preveure el possible impacte del confeti sobre l'entorn natural proper, especialment la sorra de la platja, i va implementar solucions innovadores com la col·locació de malles protectores. Aquesta mesura va facilitar la tasca dels serveis de neteja, permetent que el passeig i les zones adjacents quedessin exempts de residus de confeti de manera més eficient.

Aquesta previsió, planificació i execució evidencien l'harmonia entre la celebració d'esdeveniments d'alta afluència i el respecte pel medi ambient i la sostenibilitat.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

neteja_cos.jpg
neteja2.jpg
neteja.jpg

Document Actions