Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

El patró Boris Villanueva amb l'embarcació Morabito guanya la 40 edició de la festa del calamar de Salou

diumenge 30 novembre 2014

Ahir a la nit, en el decurs d'un sopar es van lliurar també els premis a les altres dues embarcacions amb més punts: Salou i Delfí II i també dos premis més al calamar més gran i al major nombre de captura de calamars

 

 

El patró del Morabito s'erigeix un any més en el guanyadors de la festa del calamar de Salou, després que l'any passat empatés a punts amb l'embarcació Estrella, i en la 38ena edició també es fes amb el trofeu del liderat. Ahir a la nit, en el decurs d'un sopar al Club Nàutic de Salou amb un molt bon ambient es va donar a conèixer el veredicte dels premis d'aquesta celebració festiva que enguany arriba ja als 40 anys de tradició marinera i pescadora.

 

L'alcalde, en el lliurament de premis ha volgut “agrair l'esforç de les moltes persones que després d’aquests 40 anys s’han fet a la mar i que any rere any han fet més gran aquesta festa, consolidada i que és ja part del nostre patrimoni cultural”, assegurava Pere Granados. El batlle junt amb la regidora de Cultura, Mª José Rodríguez, organitzadors de la festa, eren els encarregats de lliurar els trofeus als participants que al llarg d’aquesta setmana, s’han endinsat a la mar en busca de calamars.

 

El batlle recordava com “enguany hem tingut un temps força variable i, si ve dilluns començàvem amb una temperatura pràcticament primaveral i un mar en calma, els dos darrers dies el temps i la mar no han permès que es pogués sortir, tot i això, val a dir que els dies que s’ha sortit han estat prou profitosos i ens han permès veure grans captures, tant de calamars com de sípies i pops”.

Així, finalment, el resultat de la festa ha estat la següent:

L'Embarcació que s'ha endut el 1er premi ha estat “ Morabito I” patró Boris Villanueva i tripulants: Gerard Salvadó , Manuel Marsal i Antonio Vázquez.

 

L'Embarcació amb el 2on premi a les mans ha estat per “ Salou”, amb el patró Fransesc Orts i tripulant: Òscar Salvador

I, finalment, l'embarcació “Delfi II” amb el patró Angel González i tripulants: Joan Curto, Ma Lluïsa Espejo i Salvatore Noto es van fer amb el 3er premi.

 

A més, també es van lliurar ahir a la nit amb el suport de les entitats patrocinadores el Club Nàutic i la Societat de Pesca Esportiva de Salou els premis al calamar més gran i al major nombre de captures de calamars. Així, el president del Nàutic, Godofredo Domínguez i el de la societat de pesca, Alfred Alós, van lliurar els premis a l'embarcació que ha aconseguit el major número de captures de calamar: “Morabito I” i després a l'embarcació “ Rogelio” amb el patró Rogelio Brull i tripulants: Dani Plaza i David Brull, els quals es van endur el premi al calamar més gran amb un pes de 1326 gr.

La vetllada va finalitzar amb l'actuació del grup d’Havaneres i tonades Port Salou.

 

Pel que fa la comparativa de captures entre aquesta edició i la de l'any passat:

 

 

2014

2013

Calamars

262

469

Sípies

146

183

Pops

11

33

Galeria d'imatges

portada_calamar.jpg
Guanyadors_de_ms_quantitat_de_calmars__i_el_Sr_al_costat_de_lalcalde_guanyador_calamar_ms_gran.JPG
Durant_lacte_havaneres_i_rom_cremat.JPG

Document Actions