Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

El patró Pedro Sáez, amb l’embarcació Paraca, es proclama per segon any consecutiu guanyador a la Festa del Calamar

Enguany, s’han pescat 363 calamars que sumen 164 quilos

diumenge 04 desembre 2011

Un sopar al Club Nàutic de Salou amb prop de 150 assistents ahir a la nit va posar punt i final a la 37ena edició de la Festa del Calamar d’enguany, una edició en la que s’han incrementat el nombre de participants però on no s’ha pogut arribar a les excepcionals captures de l’any passat. Al llarg dels sis dies en que s’ha sortit a pescar s’han capturat 363 calamars; 166 sípies i 68 pops; unes xifres molt inferiors als 659 calamars; i els 163 pops del 2010 i una mica superiors pel que fa a les 129 sípies del 2010. “Els sis dies de festa han anat molt bé, i s'ha respirat un bon ambient però la pesca no ha estat tant quantiosa com l’any passat”, deia la regidora de Cultura, Mª José Rodríguez.

Ahir a la nit, en el decurs del sopar es van lliurar els diferents premis: el primer va ser per segon any consecutiu per al patró Pedro Sáez amb l’embarcació Paraca amb 2.540 punts i els seus tripulants Joaquín Garcia, José Antonio Sanjuán i Óscar López. Precisament Sáez es va endur també la calamarera d’or i també el trofeu –que concedeix anualment el Club Nàutic- al major nombre de captures de calamar amb un total de 24 peces. L’alcalde, Pere Granados, va voler felicitar a tots els participants però  molt especialment “a tots  aquells els que avui us situeu per davant, demostrant les vostres habilitats en aquest art de pesca”. El segon premi, amb 2.380 punts, va ser per a Xavier Beamud, patró del Salauris qui ha sortit a pescar en aquesta 37ena edició amb Isaac Navarro, Alberto Fuentes i Víctor Fuentes. Cal recordar que Beamud, va quedar en tercera posició l’any passat. Finalment, Boris Villanueva  amb la barca Morabito va aconseguir 2.150 punts, situant-se com a tercer classificat junt amb la tripulació composta per Manuel Marçal, Antonio Vázquez i David Estévez.

Pel que fa a la categoria de pesca d’un sol tripulant Josep Bo amb la barca Porto Pi i amb 1.140 punts es va endur el primer premis; seguit de Cristian Fornes patró de l’embarcació  Lilot que va sumar 960 punts i, en tercera posició, Joan Orts patró de l’Ana Bella amb 650 punts va endur-se el tercer premi. El guardó pel calamar més gran va ser per a Carlos Lavilla, patró del Talassa qui va pescar un exemplar de 1.365 quilos.

Enguany hi ha hagut un total de 37 participants a la festa del calamar, tres més que l’any passat; 32 barques amb més d’un pescador i 5 amb un únic patró i amb un total de 109 persones enrolades.

Galeria d'imatges

Durant_el_sopar.JPG
Lalcalde_i_la_regidora_amb_Pitu_Bo_el_primer_classificat_en_individuals.JPG
Durant_el_sopar_2.JPG
Lalcalde_i_la_regidora_amb_els_tripulants_i_el_patr_de_Paraca_el_primer_classificat.JPG
Lalcalde_i_la_regidora_amb_els_tripulants_i_el_patr_de_Paraca_el_primer_classificat.JPG
Lalcalde_i_la_regidora_amb_Pitu_Bo_el_primer_classificat_en_individuals.JPG
Durant_el_sopar_2.JPG
Durant_el_sopar.JPG

Document Actions