Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

El Patronat de Turisme enceta un nou circuit de visites guiades a la vil·la romana de Barenys

dijous 12 juny 2014

Tres cops la setmana s’han programat uns circuits per conèixer la història del jaciment

 

El Patronat de Turisme de Salou ha iniciat la temporada de visites a la vil·la romana de Barenys fins al 30 de setembre i aprofitant el moment àlgid de l’estiu, i després de la bona acollida que van tenir l’any passat. En aquest sentit, i per tal de promocionar la història més desconeguda de Salou s’ha fixat tres dies a la setmana per tal de poder apropar la història d’aquest jaciment a través dels guies professionals.

Els horaris establerts perquè els visitants coneguin de prop les restes romanes a través d’una visita gratuïta comentada serà de 18h a 20h els dilluns, dimecres i dissabte. Els idiomes de la visita s’han programat en castellà, català, anglès i francès i també existeix material addicional en rus i alemany. Es tracta d’una iniciativa que ha tingut molt bona acollida en anteriors ocasions que vol posar en valor el patrimoni històric i cultural de Salou.

La Vila Romana de Barenys està sent objecte de promoció turística i cultural; així, s’ha inclòs l’espai dins dels itineraris de visita de monuments i indrets destacats del municipi ‘Un passeig per Salou’, a més de la promoció del parc arqueològic amb el festival de la Tàrraco Romana, altres visites guiades durant la Setmana Santa i també a través de  diverses visites amb els turistes d’Imserso, per primer cop enguany.

Les visites–que comptaran en tot moment amb una guia i panells explicatius- tenen un caràcter gratuït i no cal demanar cita prèvia al Patronat de Turisme.

Cal recordar que el parc arqueològic de la vila romana de Barenys està format per les restes d’un jaciment d’època romana, corresponents a un edifici destinat a la producció de ceràmica que es posa en funcionament entre el segle I a.C. i I d.C. En aquest moment, els romans arribats a Tàrraco construeixen nombroses viles per explotar els recursos de la zona.

El conjunt arqueològic de Barenys estava destinat a la fabricació de materials de construcció i d’àmfores per a l’exportació de vi tarraconense. Consta d’un forn per coure ceràmica que conserva completament la cambra de foc i, al seu costat, hi ha restes d’un gran espai amb columnes que correspondria als tallers on els terrissers treballarien les peces de fang. Tot i que les restes conservades son molt reduïdes, també es considera l’existència d’una premsa per a produir vi, gràcies a la troballa d’uns contrapesos que suggereixen que es tractaria d’una premsa de palanca. S’han conservat també diverses restes d’àmfores i altres contenidors que servirien per emmagatzemar-hi el vi procedent de vinyes plantades a les proximitats.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

barenys.jpg

Document Actions