Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

El Pla Parcial del sector 04 (a la zona d’Emprius Nord) passa a ser el nou eix de desenvolupament de Salou

dilluns 21 novembre 2016

Després d’una sentència que va  paralitzar  el Sector 03, el govern no renuncia a crear un pol d’atracció econòmica, turística, esportiva, comercial i residencial al Sector 04.

 

 D’aquesta manera, el nou pla parcial  del Sector 04 estarà a tocar de l’estació d’autobusos i de la futura estació del ferrocarril

 

El desenvolupament turístic, comercial, terciari , de serveis i esportiu de Salou abandona l’àmbit del sector 03-Barenys per traslladar-se al nou pla parcial del sector 04; més conegut com Emprius Nord. Aquests terrenys, de 44,3 hectàrees, limiten amb la C-31b (autovia de Reus a Salou), el Vial de Cavet i fins al Passeig 30 d’octubre; per tant, en una àrea molt cèntrica de l’entrada del municipi per una de les principals artèries de la capital de la Costa Daurada.

Els serveis tècnics municipals han estat treballant intensament en aquest nou projecte de Pla Parcial els darrers mesos per tal de redefinir el sector de creixement econòmic del municipi (inicialment previst al sector 03-Barenys i que va quedar truncada per una sentència del TSJC que paralitzava el sector i que es va conèixer ara fa un any).

 

L’alcalde Pere Granados ha destacat en la roda de premsa de presentació d’aquest Pla que “hem posat moltes il·lusions en aquest nou sector que significa progrés per la nostra ciutat i que aportarà  qualitat de vida dels nostres ciutadans; amb creació de llocs de treball i amb un creixement turístic i amb la projecció d’una ciutat esportiva per captar nous turistes fora de temporada”, però també per donar un millor servei a la població. Per Granados també és un sector important perquè “a més definim en el sector una zona comercial de sis hectàrees i donem resposta a la demanda de places hoteleres al nostre municipi”. L’alcalde, en aquest sentit, ha explicat que s’està fent un esforç de modernització important de la planta hotelera actual però que aquest sector pot aportar uns ressorts més moderns i actualitzats d’acord amb la demanda turística.

 

El Pla que s’ha presentat avui en roda de premsa inclou quatre zones diferenciades: residencial, hoteler, comercial , terciari i de serveis. En primer lloc, una zona hotelera amb  2.000 habitacions repartides en  un màxim de quatre ressorts de gran qualitat (planta baixa + 4) que ampliaran la oferta turística de la ciutat. En segon lloc, la ciutat esportiva municipal, dotada de 8,3 hectàrees de terreny que acolliran uns equipaments amb capacitat per desenvolupar tota una sèrie d’activitats esportives recreatives o de competició. Aquesta segona àrea serà un nou atractiu i un increment de la oferta amb l’objectiu principal desestacionalitzar la temporada turística i generar importants beneficis pel municipi. La tercera zona és la que allotjarà un àmbit de 17.000 metres de sostre comercial i un parc d’oficines amb 6.000 metres. El projecte de caràcter global que inclou tant oferta turística com empresarial i de serveis permetrà reactivar l’economia del municipi. A més, però, en aquest sector també es preveu crear fins a 145 nous habitatges (planta baixa + 3). En total es podrien generar uns 800 llocs de treball directes.

 

Per la seva part, el regidor de gestió de Territori, Marc Montagut, ha assenyalat que la urbanització d’aquest nou sector també significarà la millora de la vialitat del municipi donat que es crea un nou vial urbà que enllaçaria amb l’autopista AP7. També ha explicat que els hotels comptaran amb planta baixa més 4 però tindran una configuració de planta esglaonada. Montagut també ha assenyalat que ara per ara el projecte està en mans de la Generalitat perquè n’ha d’informar mediambientalment i, un cop tinguem el vist-i-plau es preveu el desenvolupament del Pla durant l'any 2017; per tant portant-lo durant el 2017 per iniciar les obres d'urbanització durant l'any 2018. Aquests treballs podrien apropar-se als 16 milions d’euros.  

 Resoldre les inundacions, prioritari

En la roda de premsa també s’ha fet referència a que, malgrat el sector 03 resta paralitzat, els treballs per resoldre les inundacions que genera el Barranc de Barenys al barri de la salut segueixen endavant. “Mantenim la voluntat política de resoldre els problemes del barri de la salut però no d’impulsar res més en el sector 03”, deia l’alcalde, qui ha recordat com se segueixen els tràmits per iniciar la tramitació del projecte del nou endegament del barranc en el seu tram final, per un cabdal de  Q500 anys, que permetrà portar a terme les expropiacions. La solució tècnica en la que es treballa és mantenir la sortida ja es preveia inicialment  pel carrer Barenys i afegir-hi tres canalitzacions subterrànies de 7x2 metres sota els carrers A, B i C, que serviran per rebre els excessos d'aigua en casos extrems de pluja. Un d'aquests calaixos, al carrer C, ja està operatiu actualment i només caldria adaptar-lo. D'aquesta manera, s’augmenta fins a la Q500 la capacitat d’evacuació d’aigües, tal com exigia el jutge en la seva sentència. Aquesta alternativa manté un únic canal d'endegament d'uns 30 metres d'amplada a través del carrer de Barenys.

 

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

04.jpg
P1300147.JPG
PLNOL_SALOU.jpg
PLNOL_SALOU.jpg

Document Actions