Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

El ple de l’Ajuntament de Salou aprova amb un ampli consens les ordenances fiscals que redueixen d’un 2% l’IBI i congelen la resta de taxes i impostos

dimecres 25 novembre 2015

El plenari també ha rebutjat una moció del PP “ instant als poders i administracions públiques a respectar el nostre ordenament jurídic vigent, així com la nostra norma fonamental, la constitució espanyola”

 

S’han aprovat per unanimitat dues mocions institucionals, una de rebuig a la violència de gènere i una altra sobre la condemna als actes de terrorisme

El govern de l'Ajuntament de Salou ha aprovat la proposta d’ordenances fiscals (OOFF) per l’any 2016 amb el suport dels grups de C’s, PSC i Guanyem Salou i amb l’abstenció dels 2 regidors del PP i els 2 d’ERC. Aquestes, es basen en tres eixos. D'una banda, reduir la pressió fiscal als ciutadans de Salou i mantenir l’oferta de serveis que presta l’Ajuntament sense incrementar-ne el preu; en segon lloc protegir a les famílies amb especial necessitat econòmica i promoure l’activitat econòmica i, finalment, fent una proposta de consens amb la resta de grups polítics.

Així, com ha explicat el regidor de Gestió Econòmica, Jesús Barragán, pel proper any, les OOFF es caracteritzen per fer un esforç per reduir la pressió fiscal amb una baixada real del 2% del rebut de l’Impost sobre Béns Immobles i per no apujar la resta d’impostos i taxes. En el cas de l’IBI (l'impost de béns immobles) la modificació de valors cadastrals realitzada per l’administració de l’estat per l’any 2016, hauria suposat una pujada del 10% del rebut pels contribuents. En canvi, les ordenances fiscals no només neutralitzen aquest increment dels valors cadastrals sinó que afegeixen una baixada addicional del 2% del rebut. Altres mesures que també se sumen a aquesta proposta de consens tracten de mesures anticrisi que es van començar a aplicar a l’any 2010, i que amb l’ampliació aplicades enguany arriben a les 73. “Aquestes OOFF esdevenen un instrument de foment i d'impuls a l’economia com a camí per a la sortida de l’actual situació ja que ajuden al creixement econòmic i a la creació de nous llocs de treball a les empreses (en especial la petita i mitjana empresa i els autònoms)”, assegurava.

La resta de taxes i impostos municipals no tindran cap increment pels contribuents i es congelen. Barragán, ha explicat que les OOFF pel 2016 mantenen el seguit de bonificacions per protegir a les famílies amb especial necessitat econòmica per una banda, i per promoure l’activitat econòmica per l’altra.

 

Ampli apartat de mocions

La primera de les mocions que s’ha debatut ha estat presentada pel Grup Municipal del PP “ instant als poders i administracions públiques a respectar el nostre ordenament jurídic vigent, així com la nostra norma fonamental, la constitució espanyola”. Aquesta moció no ha prosperat i ha estat únicament votada pels 4 regidors de C’s i els 2 del PP, i per tant, amb els vots en contra de la resta de grups (CiU-FUPS; PSC, ERC i Guanyem). Precisament, en el debat d’aquesta moció els membres de la Corporació militants de FUPS, han manifestat estar plenament d’acord amb l’enunciat de respectar l’ordenament jurídic vigent i l’actual marc constitucional però han presentat una esmena per fer una crida al diàleg de tots els partits polítics “per tal d’impulsar i consensuar una reforma constitucional efectiva, amb l’objectiu de trobar un millor encaix de totes les comunitats autònomes i nacionalitats que conformen l’actual Estat espanyol”. A aquesta esmena s’han adherit també els regidors del Grup del PSC, però ha estat rebutjada.

 

Una altra moció que s’ha votat ha estat presentada pel grup municipal d’ERC-AM de Salou per a posar el nom de l'expresident de la Generalitat de Catalunya Lluís Companys a una plaça o parc de la població de Salou. Aquesta s’ha aprovat amb els vots favorables dels dos regidors d’ERC i de 4 de CiU, i amb l’abstenció de la resta de partits (4 regidors de FUPS, 4 de C’s, 3 de PSC i 1 de Guanyem) i el vot contrari del PP.

 

Mocions institucionals contra la violència de gènere i contra el terrorisme

Una altra de les mocions que s’han debatut al plenari i que han estat aprovades per unanimitat de tots els grups municipals de la Corporació ha estat per la condemna dels atemptats de París del passat divendres 13 de novembre i per expressar la solidaritat amb el poble francès i en defensa de la llibertat i la democràcia, a més de fer referència a l’assalt a l’hotel Radison Blu de la ciutat de Bamako, capital de Mali, el 20 de novembre, que també ha provocat morts entre els hostatges. La moció busca “lamentar, reprovar i condemnar l’atrocitat del terrorisme d’arreu i de tots aquells actes criminals de violència generats pel fanatisme, l’odi i la intransigència, que desemboquen finalment en assassinats massius de població civil innocent; i que suposen un greu atemptat contra la llibertat, la convivència pacífica, la democràcia i el dret a la vida de les persones”.

En l’apartat de mocions també s’ha subscrit per unanimitat una moció conjunta dels grups municipals de la corporació amb motiu del dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones i per la defensa de les polítiques de lluita contra la violència masclista. La moció, dedica un sentit record a la memòria de totes les dones assassinades per la violència masclista i expressar les condolences a les seves famílies i amistats; manifestar la més enèrgica denuncia a totes les manifestacions de violència masclista, refermant el nostre compromís i suport amb les víctimes, i declarar la tolerància zero amb els maltractadors i, fer una crida al reforç de tots els serveis, protocols i recursos adreçats a combatre la violència masclista en tots els nivells, per tal d’ augmentar la seva eficiència i garantir la seva aplicació.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

ple.jpg
P1210756.JPG

Document Actions