Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

El ple de Salou aprova compensar als veïns l’increment cadastral del 6% amb un cost per les arques municipals de prop d’un milió d’euros

dimecres 25 gener 2017

 

Avui s’han aprovat definitivament les ordenaces fiscals per aquest any

 

També s’insta a la concessionària del cementiri i tanatori municipal a que executi un pla de millores en manteniment a les instal·lacions 

 

També s’han aprovat dues mocions; una per adherir-se al Pacte Local per a una societat digital i una altra sobre la immigració per sumar-se a la campanya de suport a l’acollida de la població refugiada

 

 

El govern de Salou conjuntament amb el grup municipal de C’s (15 vots en total) ha aprovat  avui l’ajustament dels tipus impositius de les ordenances fiscals per tal de  contrarestar l’augment que aplica l’Estat amb la revisió cadastral pel 2017 i que hauria de repercutir en els impostos que paga el ciutadà de cara al proper any. D’aquesta manera, segons ha assegurat el regidor de Gestió Econòmica, Toni Brull, “amb l’arribada de la resolució ministerial el que aprovem és aplicar una baixada del tipus del coeficient d’un 6%; per tant no notaran un augment ni dels impostos ni de la plusvàlua que suposa un esforç econòmic”, apuntava. El regidor Brull ha explicat que els contribuents  -a través de la baixada dels coeficients- “veuran congelada la tarifa que paguen sobre l’impost de béns immobles amb el consegüent esforç municipal que això representa en prop d’un milió d’euros”, assegurava. Malgrat tot, Brull ha explicat que “aquesta minoració no afecta als serveis que presta cada regidoria i que es pugui fer front al dia a dia de manera eficient”.

Cal recordar que enguany el govern ja ha apostat per la congelació de les ordenances fiscals i tributs pel 2017. En aquest punt han votat desfavorablement els grups del PP, ERC i Guanyem.

 

Millores al tanatori i cementiri

Un altre dels punts d’aquest primer plenari de gener, i que s’ha debatut com a punt urgent, ha estat la resolució d’un expedient contra l’empresa Mémora serveis funeraris, concessionària del servei de cementiri i tanatori municipal pel qual s’instava a l’execució de diverses actuacions de manteniment i conservació a aquests dos equipaments en relació a aspectes de pintura, eliminació d’humitats, conservació dels elements metàl·lics o el manteniment del sistema de jardineria i reg o de il·luminació, entre d’altres aspectes. Únicament la creació d’un nou accés independent i adaptat al tanatori per a les persones de mobilitat reduïda quedaria exclòs d’aquests treballs– segons el dictamen recentment arribat de la comissió jurídica assessora-. Aquest punt ha estat aprovat per unanimitat. El cost dels treballs que haurà d’executar l’empresa s’acosten als 50.000 euros.

 

Subvenció a les colles del Cós Blanc

Un altre dels punts que s’ha debatut al ple d’avui ha estat el conveni de col·laboració amb les Colles que participen a l’acte principal de la festa Major d’hivern, el Cós Blanc. En aquest sentit, el conveni aprovat amb els vots favorables del govern- estableix el marc de relació de col·laboració entre l’Ajuntament de Salou i les colles festives i entitats que participen a la Festa Major de Salou per tal assegurar la continuïtat d’aquesta participació en els actes. L’acord determina que el 50% de la subvenció que reben es justificarà en base a les despeses associades al treball personal i la col·laboració de les persones integrants de les colles o entitats; i el 50% restant que es destinarà a despeses directes necessàries per la participació en les desfilades, ara com: carburants, elements decoratius, roba, lloguers i menjars,... A més, determina que l’Ajuntament cedirà un espai a les colles; pagarà una bestreta del 50% abans de la sortida de la carretel·la i el restant establert un cop justificats els imports que les colles han gastat en la festa gran; entre altres acords. Els quatre grups de l’oposició (C’s, ERC, PP i Guanyem Salou) han votat desfavorablement la urgència del conveni. Aquest, es regeix per les normes aplicables de dret públic i per les aplicables en matèria de subvencions.

 

 

Mocions

Un altre punt, ha sigut la moció presentada per l’equip de govern relativa al Pacte Nacional per a una Societat Digital que pretén fer costat al desplegament i la gestió coordinada d’infraestructures tecnològiques i de comunicacions electròniques que assegurin la igualtat d’oportunitats per a tots els territoris, la ciutadania i les empreses de Catalunya; a més de continuar amb l’impuls d’una nova administració digital, que més enllà de l’extensió de l’ús de tecnologies digitals aprofiti i potenciï el seu poder transformador amb l’objectiu de fer una administració més oberta, àgil, senzilla i eficaç. El regidor Jesús Barragán de Noves Tecnologies, ha estat l’encarregat de defensar la moció i ha explicat que  “és sobretot en l’àmbit d’infraestructures tecnològiques on volem fer un major incís per evitar qualsevol risc d’escletxa digital, possibilitant el desenvolupament d’una societat avançada , pròspera i cohesionada” i ha afegit com  “de tots és sabut que el desplegament d’infraestructures i xarxes de telecomunicacions depèn, en gran mesura dels interessos econòmics dels grans operadors de telecomunicacions i és per això que encara avui molts carrers de les urbanitzacions del nostre municipi no disposen de xarxa d’alta capacitat”. Aquesta moció ha estat aprovada pel govern i per ERC.

La segona moció que s’ha aprovat per la unanimitat dels grups excepte el PP -que s’ha abstingut- ha estat una moció per donar suport a la campanya per impulsar l’acolliment de refugiats a Catalunya ‘Casa nostra és casa vostra’.  En aquest sentit, tots els grups excepte els 2 regidors del PP, han acordat declarar Salou municipi adherit a la campanya; a més de sumar-se a la campanya de suport a l’acollida de població refugiada a través del Fons Català de Cooperació al desenvolupament; instar a la ciutadania a mobilitzar-se assistint a la manifestació de la campanya que tindrà lloc el 18 de febrer a Barcelona, entre altres aspectes.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

ple.jpg
P1000742.JPG

Document Actions