Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

El ple de Salou aprova la primera modificació del pressupost 2022, amb la incorporació de 5,2 milions d’euros per millorar la qualitat de vida i benestar de la ciutadania

dimecres 25 maig 2022

Més de 3 milions d’euros s’adreçaran a béns i serveis per a les persones, amb actuacions com el Casal de la Dona (100.000 euros); el projecte cultural ‘Un passeig per la història de Salou’ (40.000 euros); la il·luminació del carrer Saragossa (150.000 euros); i la nova zona d’skate al parc Manel Albinyana (15.000 euros); el manteniment d’espais públics urbans (448.708 euros); i el manteniment de les instal·lacions del Pavelló Municipal (270.000 euros); entre d’altres

Aquest punt de l’ordre del dia ha comptat amb els vots a favor de SUMEM PER SALOU i PSC; els vots en contra de C’s i PP; i les abstencions d’ERC

 

El plenari de l’Ajuntament de Salou ha aprovat, avui dimecres, 25 de maig, en sessió ordinària, la primera modificació del pressupost 2022, amb la incorporació de fins a 5,2 milions d’euros al pressupost municipal, dels quals, més de 3 milions són adreçats a béns i serveis per a les persones.

Cal destacar les següents actuacions: el Casal de la Dona (100.000 euros); el Xalet Fort, al carrer Barcelona (200.000 euros); el projecte cultural ‘Un passeig per la història de Salou’ (40.000 euros); la il·luminació del carrer Saragossa (150.000 euros); la nova zona d’skate al parc Manel Albinyana (15.000 euros); la creació de nous plans d’ocupació (80.000 euros); la millora dels equipaments a les platges (75.000 euros); el manteniment de la jardineria (248.708 euros); i la conservació i manteniment de la via pública (200.000 euros).

També, les inversions en continguts digitals per projectes de creació de producte turístic (100.000 euros); els Bons Salou (120.000 euros); les instal·lacions nadalenques (50.000 euros); noves activitats per a Infància (107.000 euros) i Joventut (30.000 euros); la renovació de vehicles policials i reforma de  la comissaria de platges (172.450 euros); el manteniment de les instal·lacions del Pavelló Municipal (270.000 euros); un nou conveni amb clíniques veterinàries (10.000 euros); entre d’altres.

L’alcalde Pere Granados ha manifestat que “atès que hi ha hagut inversions que no hem pogut tirar endavant per raons de la pandèmia, enguany les podem dur a terme; i amb aquesta modificació de crèdit del pressupost, donem prioritat a la millora dels serveis de la ciutat, com ara la neteja, el manteniment, la millora de voreres, etc. També, la reactivació econòmica, plans d’ocupació, i incidint en els serveis a les persones, per a la millora de la seva qualitat de vida i benestar”. L’alcalde ha destacat, especialment, que “tenim partides importants per executar nous equipaments, com el Casal de la Dona”.

El regidor de Gestió Econòmica i Hisenda, Yeray Moreno, ha explicat que “els 2 milions restants, que provenen de la recepció dels Fons Europeus Next Generation, s’incorporen a aquest pressupost 2022 per finançar els projectes previstos”.

Aquest punt de l’ordre del dia ha comptat amb els vots a favor de SUMEM PER SALOU i PSC; els vots en contra de C’s i PP; i les abstencions d’ERC.

D’altra banda, s’ha donat compte del Decret d’aprovació de la liquidació del pressupost 2021; i de l’informe de l’interventor del compliment de l’estabilitat pressupostària de la liquidació del pressupost 2021.

 

Altres punts

El ple de Salou també ha ratificat, avui dimecres, en sessió ordinària, el Decret d'Alcaldia de remissió de suggeriments respecte a la "Consulta d'avaluació d'impacte ambiental Ordinària del nou tren-tramvia del Camp de Tarragona. Fase: 1 Cambrils - Tarragona". Aquest punt ha comptat amb els vots a favor dels grups municipals SUMEM PER SALOU, PSC, ERC i C’s; i l’abstenció de PP.

Pel que fa a assumptes de Serveis Generals, Noves Tecnologies i Seguretat Ciutadana, s’ha resolt el procediment contradictori incoat per determinar si la UTE Salou Net ha assolit el percentatge de recollida selectiva de residus, establert en la clàusula II.41 del plec de prescripcions tècniques, per a l'anualitat 2021. El punt s’ha aprovat amb els vots favorables de SUMEM PER SALOU i PSC; i les abstencions d’ERC, C’s i PP.

El ple també ha aprovat la segona revisió de preus del contracte de gestió dels serveis públics de recollida selectiva de residus urbans i transport a les respectives plantes d'eliminació i valorització, la gestió de la deixalleria municipal i la neteja viària pública i de les platges del municipi de Salou, corresponent al període comprès entre l’1 de maig de 2020 i el 30 d'abril de 2021. El punt s’ha aprovat amb els vots favorables de SUMEM PER SALOU i PSC; i les abstencions d’ERC, C’s i PP.

A més, el ple ha aprovat la modificació del Reglament Orgànic Municipal, amb els vots a favor de SUMEM PER SALOU, PSC i C’s; i els vots en contra d’ERC i PP.

Així mateix, s’ha aprovat, inicialment, la modificació de la plantilla personal de l’Ajuntament de Salou i del Patronat Municipal de Turisme, de l’any 2022, amb els vots favorables de SUMEM PER SALOU i PSC; el vot en contra de PP; i les abstencions d’ERC i C’s.

També s’ha aprovat, per unanimitat, la proposta de dies festius locals designats per l’Ajuntament de Salou, per a l’any 2023. Seran el 3 de febrer, coincidint amb la Festa Major d’Hivern; i el 30 d’octubre, amb motiu de la Segregació del municipi.

Per últim, s’han aprovat, de forma unànime, els convenis de col·laboració entre l'Ajuntament de Salou, i Càritas Interparroquial de Salou, i l’Associació d'Assistència Social Eluzai de Salou, respectivament, per la concessió directa de la subvenció d'acció social per entitats; i les addendes als convenis per a la implementació de mesures extraordinàries en relació a l’impacte social de la pandèmia de COVID-19 i l’impacte econòmic de la crisi humanitària provocada per la guerra d’Ucraïna, per atendre les persones arribades al municipi.

Document Actions