Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

El ple de Salou aprova mesures pel benestar social i la sostenibilitat mediambiental

dimecres 29 setembre 2021

L’Ajuntament sol·licitarà a la Secretaria d’Habitatge i Inclusió Social de la Generalitat de Catalunya la declaració del municipi de Salou com a àrea amb mercat d’habitatge tens, segons s’ha aprovat avui, amb els vots a favor de SUMEM PER SALOU, PSC i ERC. C’s i PP s'han abstingut

Salou també s’ha posicionat en contra de l’increment de preus de l’electricitat, a través de l’aprovació d’una moció d’ERC, esmenada pel grup municipal de SUMEM PER SALOU. Aquest punt ha comptat amb els vots favorables de SUMEM PER SALOU, PSC i ERC, i els vots en contra de C’s i PP

A més, s’ha aprovat, de forma unànime, el conveni de col·laboració a subscriure amb el Consell Comarcal del Baix Camp, per regular la prestació del servei de tractament de la fracció orgànica dels residus municipals (FORM) i de la fracció vegetal a la planta de compostatge de Botarell, per l’any 2021

 

El plenari municipal de l’Ajuntament de Salou, que s’ha celebrat, aquest migdia, de forma telemàtica, ha aprovat una sèrie de mesures pel benestar social i la sostenibilitat mediambiental.

En aquest sentit, s’ha donat llum verda al fet de sol·licitar a la Secretaria d’Habitatge i Inclusió Social de la Generalitat de Catalunya, la declaració del municipi de Salou com a àrea amb mercat d’habitatge tens. Aquest punt de l’ordre del dia ha comptat amb els 16 vots a favor dels grups municipals SUMEM PER SALOU, PSC i ERC; i amb les 5 abstencions de C’s i PP.

En data 22 de setembre de 2020, va entrar en vigor la Llei 11/2020, de 18 de setembre, de mesures urgents en matèria de contenció de rendes en els contractes d’arrendament d’habitatge i de modificació de la Llei 18/2007, de la Llei 24/2015 i de la Llei 4/2016 (Llei 11/2020), relatives a la protecció del dret a l’habitatge.

Aquesta Llei declarava àrees amb mercat d’habitatge tens directament una sèrie de municipis, entre els quals, Salou, que disposen d’índexs de diferència de preus, en què les tarifes del lloguer han patit un increment superior al 20%, en el període comprès entre els anys 2014 i 2019, amb una població superior als 20.000 habitants.

Aquesta declaració era una mesura transitòria, d’una durada màxima d’un any; i, havent passat aquest termini, i vist que Salou compleix els requisits per formalitzar una nova declaració, l’Ajuntament ha sol·licitat a la Secretaria d’Habitatge i Inclusió Social de la Generalitat que declari, novament, Salou, com a àrea amb mercat d’habitatge tens, per un període de 5 anys.

En el decurs del plenari, també s’ha aprovat la moció, presentada pel grup d’ERC i esmenada per SUMEM PER SALOU, contra l’increment de preus de l’electricitat. La moció esmenada ha comptat amb els 16 vots favor dels grups municipals de SUMEM PER SALOU, PSC i ERC; i els 5 vots en contra de C’s i PP.

La moció acorda instar el Govern de l’Estat a reestructurar l’actual model energètic, definint nous mecanismes de control públic, lliure d’oligopolis i amb un sistema de preus just, equitatiu, competitiu, sostenible ambientalment i transparent; ampliar la cobertura del bo social per tal de reduir la càrrega a les famílies més vulnerables, en episodis d’escalada de preus viscuda els darrers anys; i crear un fons extraordinari a favor dels ajuntaments, per tal de cobrir l’increment de sol·licituds que reben els Serveis Socials.

També acorda el compromís de l’Ajuntament de Salou per posar a disposició de la ciutadania un punt d’informació sobre el bo social i els ajuts existents per fer front a la pobresa energètica, l’estalvi i l’eficiència energètica. Promoure la instal·lació de sistemes d’autoconsum energètic, basat en energies renovables, aplicant bonificacions d’una part de la quota de l’IBI, i no només de l’ICIO com fa fins ara, en favor de la ciutadania i empreses que disposin de sistemes d’aprofitament d’energies renovables. I executar actuacions d’estalvi energètic en els equipaments municipals, facilitar els projectes d’autosuficiència energètica a empreses i ciutadania i promoure la sobirania energètica, mitjançant l’impuls d’una comunitat energètica local que permeti fer arribar energia neta i de proximitat a tota la població.

Així mateix, s’acorda instar el Govern de l’Estat a destinar els recursos provinents dels fons Next Generation EU a projectes que contribueixin a fer efectiva la transició energètica i alhora permetin diversificar el sistema, acabant amb l’actual funcionament oligopolístic. I el fet que l’Ajuntament de Salou donarà suport a aquesta convocatòria contra l’increment dels preus amb l’apagada al municipi, el dia 8 d’octubre, de 22 a 22.30 h.

D’altra banda, el ple ha aprovat, de forma unànime, el conveni de col·laboració a subscriure amb el Consell Comarcal del Baix Camp, per regular la prestació del servei de tractament de la fracció orgànica dels residus municipals (FORM) i de la fracció vegetal a la planta de compostatge de Botarell, per l’any 2021.

 

Altres punts de l’ordre del dia

El plenari de Salou ha aprovat, provisionalment, la modificació puntual MP-113 del POUM referent a l’alineació del carrer de la Farola, números 10 i 12 de Salou; amb els 12 vots a favor de SUMEM PER SALOU i PSC; i les 9 abstencions de ERC, C’s i PP.

Salou també ha aprovat, amb unanimitat, la modificació de crèdits per dotar la partida pressupostària relativa a la subvenció al Club Bàsquet Salou.

Així com ha acordat, amb la totalitat dels vots a favor, l’aprovació del conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i el Club Bàsquet Salou.

En aquest sentit, l’alcalde de Salou, Pere Granados, ha pronunciat unes paraules d’enhorabona dirigides al CB Salou, i ha assenyalat que “tindran tot el nostre escalf i suport en el partit final de la Lliga Nacional Catalana EBA”, que es disputarà el proper 12 d’octubre, contra el Barça. Ha afirmat que “estic convençut de la feina que estan fent i que continuaran fent, amb aquest conveni, especialment, en el foment de l’esport base”.

Així mateix, Granados ha assegurat que el club és “un referent del bàsquet provincial i més enllà”, un fet que, també, és “una promoció de l’esport del municipi, i, dins de la línia marcada com a producte turístic, ens converteix en un referent”.

Per la seva banda, el regidor de Foment de l’Esport, Daniel López, ha explicat que aquest conveni “donarà estabilitat al club i el permetrà créixer i seguir potenciant la marca Salou”. Ha parlat dels esdeveniments que s’organitzen des del club, així com de l’esport base, com a elements principals del conveni de col·laboració votat aquesta jornada.

Document Actions