Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

El ple de Salou aprova per unanimitat els membres representants de la comissió al CRT de PortAventura

Els tres representants del municipi juntament amb representants de Vila-seca i un àrbitre treballaran de manera imminent per informar en un dictamen la fiscalitat que correspon a cada municipi i l’adaptació de la Llei on figura la disposició sobre el CRT

dimecres 25 juliol 2012

El ple de Salou ha aprovat avui per unanimitat els membres que representaran a Salou a la comissió del CRT de PortAventura. Aquest organisme, fruit de l’acord al que es va arribar el passat mes de maig entre els diferents agents implicats,  ha de decidir la repercussió en els municipis de la fiscalitat  generada per  Port Aventura. Aquesta comissió estarà formada per tres representats de cada municipi amb la mediació d’un àrbitre que serà un jurista de reconegut prestigi proposat per la Generalitat de Catalunya amb el consens de les diferents parts. Tal i com es va establir, aquesta comissió elevarà un “dictamen vinculant sobre el repartiment tributari” d’ambdós municipis, així com “informarà sobre la modificació dels Estatuts”.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha destacat que el nomenament que avui s’aprova ple és de “persones molt capacitades que mereixen tota la nostra confiança i que estem segurs facilitaran que s’agilitzi al màxim la proposta definitiva”.

L’àrbitre serà Antoni Jordà Fernandez, llicenciat en dret i catedràtic a l’àrea de Història del Dret i de les Institucions, amb àmplia i reconeguda. experiència com a Docent en diferents universitats i membre de la Real Acadèmia de Jurisprudència i Legislació així com Membre de la Société d'Historire du Droit (Paris).

L’alcalde de Salou s’ha felicitat d’aquesta decisió i ha afirmat que  “ es tracta d’una proposta de la Generalitat  que ens satisfà donat que  des del primer moment el Govern de Salou va veure que aquest era el perfil idoni per tal de coordinar i dirigir el treball que farà la comissió  encarregada d’informar els drets fiscals de Salou al CRT”. Granados ha volgut insistir en el caràcter tècnic de la persona que actuarà de mediador i ha dit que ““ és un perfil jurídic d’alt prestigi que estem convençut realitzarà un pronunciament molt equilibrat i just pels interessos dels dos municipis.”

Els representants de Salou a l’organisme seran Rafael Gómez Ferrer Morant considerat com “un dels pares dels estatuts del CRT”, l’arquitecte municipal, Lluís Serra que va viure molt de prop tot el procés urbanístic i de les obres d’implantació de PortAventura i Jose M.Baño Leon, reconegut jurista especialitzat en Dret urbanístic i administratiu. Granados ha volgut  traslladar la seva satisfacció per la incorporació d’aquests tècnics i ha afegit que “Salou va decidir que els que formessin part d’aquesta comissió per part de l’Ajuntament de Salou tinguessin un perfil tècnic jurídic per tal de trobar la millor forma de conduir la situació”

Tal i com es va acordar, el “dictamen” de la Comissió haurà de ser aprovat inicialment amb el vot favorable de dos terços dels seus membres; i que una vegada conegut aquest per part del Consorci, “es trametrà als ajuntaments perquè sigui acordat pels respectius plenaris municipals”.

A més, i això és important, de l’acord sobre el dictamen que emeti la Comissió, se’n donarà trasllat al Govern de la Generalitat, perquè faci l’adaptació i modificació corresponent de la Llei 5/2012, de 20 de març, on hi figura la disposició addicional 22 sobre el CRT, que prorrogava la vigència del Consorci en les mateixes condicions que fa 20 anys, i que ja va ser denunciada i qualificada per l’Ajuntament de Salou d’inconstitucional i de violar l’autonomia municipal.

 

Galeria d'imatges

premsa.JPG
premsa.JPG

Document Actions