Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

El ple de Salou aprova, per unanimitat, la moció presentada pel Govern municipal relativa a reclamar ajudes a la Generalitat, a fons perdut, pels sectors de la restauració i el comerç del municipi

dijous 29 octubre 2020

A la moció es remarquen les mesures econòmiques i tributàries de l'Ajuntament per ajudar els sectors comercials i de la restauració
 
Així mateix, la sessió plenària d'ahir dimecres també va aprovar, unànimement, una moció d’ERC-AM per a la promoció de les instal·lacions d’autoconsum amb energia fotovoltaica

 

 

El ple de de l’Ajuntament de Salou va aprovar ahir dimecres, per unanimitat de l'alcalde Pere Granados i de tots els regidors i regidores de la Corporació, la moció presentada pel Govern municipal, relativa a reclamar ajudes al Govern de la Generalitat, a fons perdut, pels sectors de la restauració i el comerç del municipi. Una moció que va ser defensada pel regidor socialista David González, que va dir que “les ajudes fins ara anunciades pel Govern de la Generalitat al sector de la restauració i el comerç són del tot insuficients per poder sobreviure i compensar el cost obligat del seu tancament”. El regidor va reclamar que “aquestes ajudes siguin immediates a fons perdut i directament vinculades a poder pagar lloguer o hipoteques de locals, cost de matèria prima i / o productes i sous del personal contractat per tal d’evitar tancaments de negocis i empreses relacionades amb aquests sectors”.

 

Per la seva part, el regidor del Grup Municipal de Sumem per Salou, Hèctor Maiquez, va intervenir dient que les situacions com l’actual, referint-se a la crisi per la COVID-19, “demanen unitat de propostes i unitat d’acció”. Maiquez va recordar que “el passat mes de març, el Govern municipal va posar en marxa una bateria de mesures econòmiques i tributàries destinades a minimitzar l’impacte en els sectors econòmics, així com l’aprovació d’un protocol d'accions per a la reactivació econòmica i emergència social que demostren el nostre ferm compromís amb professionals i treballadors d’aquests importants sectors de l’economia salouenca”.

 

D’altra banda, el plenari va aprovar també, unànimement, una moció presentada pel Grup Municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya, per a la promoció de les instal·lacions d’autoconsum amb energia fotovoltaica.

 

En aquest punt, l’alcalde de Salou, Pere Granados, va agrair al grup d’Esquerra "el reconeixement explícit que ha fet de l’Ajuntament i del Govern municipal sobre el seu compromís, ferm i decidit, per acabar amb les energies contaminants, tot fent una aposta decidida per una energia renovable, ecològica”. Així mateix, Granados va recordar que, recentment, l’Ajuntament de Salou ha participat en la constitució de la plataforma Hidrogen Verd Catalunya Sud, de la què Salou en forma part, una iniciativa de la Universitat Rovira i Virgili (URV) en la què hi és, també, la Diputació de Tarragona. I des del Govern de la Diputació de Tarragona i des de l'àrea que dirigeix Pere Granados com a diputat provincial de Projectes Europeus, "s'està treballant en diverses accions a tot el territori per tal de guanyar la batalla a la contaminació i a l'emergència climática que tenim", va argumentar.
 
En aquest sentit, l’alcalde va assenyalar que “hem de treballar de valent tots els governs estatals, locals i autonòmics per tenir una energia verda i que no contamini, perquè l’any 2050 s’ha d’acabar amb la contaminació”.

Document Actions