Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

El ple de Salou aprova un pas urbanístic més que ha de permetre la canalització del barranc de Barenys

dimecres 24 setembre 2014

En les votacions s’ha donat llum verda a unes modificacions dels estatuts del CRT. Els regidors del consistori també han deixat sols al PP en la seva moció que proposava la rebaixa del sou de l’alcalde

 

El ple d’aquest mes de setembre ha donat llum verda a la modificació puntual del POUM referent a la desvinculació del Sector-03 dels terrenys ubicats entre la via del tren cap a mar i per on ha discórrer el tram final del futur Barranc de Barenys. Amb aquest acord que ha rebut el vist-i-plau dels 9 regidors del govern, i dels grups del PP i d’UMdC es dóna un pas més en la canalització del barranc modificant l’acord de planejament del sector a desenvolupar amb més de 85 hectàrees de terrenys encara sense urbanitzar.

En tot aquest àmbit s’hi preveu, construir una zona hotelera amb 8 ressorts de gran qualitat  que ampliaran l’oferta turística de la ciutat.  En segon lloc, el pla inclou una ciutat esportiva municipal, dotada de 9 hectàrees per activitats esportives recreatives o de competició. La tercera zona és la que allotjarà indústria aparador i un parc d’oficines per a professionals i empreses.   És precisament en aquest punt on s’aixecarà un tourist business center, un edifici emblemàtic dissenyat i preparat per acollir empreses, grups i operadors del món del turisme, que convertirien Salou en un centre actiu i dinàmic en negocis turístics, proper a les seves activitats i capaç de generar sinèrgies econòmiques.  

Amb l’acord adoptat avui –i que s’aprovarà definitivament el mes d’octubre- serà la Generalitat serà qui compri  els terrenys per on ha de discórrer el barranc i els posarà  a disposició de l’Ajuntament de Salou per iniciar els tràmits necessaris que han de permetre la seva canalització. Les obres  podrien començar el 2015 i finalitzar durant el 2017 i resoldre una problemàtica històrica que pateix el barri de la Salut, com ha apuntat l’alcalde, Pere Granados. 

Recordem que aquesta inversió al barranc de Barenys, que suposa un cost d’uns 15 milions d’euros, està inclosa dins l’acord de col·laboració al qual van arribar l’Ajuntament de Salou i la Generalitat de Catalunya, per tal d’impulsar un seguit de projectes en infraestructures i serveis per import de 30 milions d’euros.  

D’altra banda, el ple d’avui també ha tractat d’altres qüestions com la modificació d’alguns articles dels estatuts del CRT, els quals han rebut el vist-i-plau  del govern; de les dues regidores d’UMDC i del regidor de RDS.

El ple de l’Ajuntament també ha rebutjat la moció del PP sobre la petició de rebaixa del sou de l’alcalde; que només ha comptat amb els vots favorables dels tres regidors populars.  

Galeria d'imatges

03.jpg
sector_03_hotels_i_oficines.jpg

Document Actions