Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

El ple de Salou aprova un pressupost municipal per a l’any 2022 de 52.741.500 euros

divendres 17 desembre 2021

Aquest pressupost, que registra un augment del 12,79% més, respecte a l’any anterior, ha estat aprovat amb els vots favorables dels grups municipals de SUMEM PER SALOU i PSC; mentre que ERC, C’s i PP hi han votat en contra

L’alcalde Pere Granados ha assenyalat que ‘atén l’emergència social i econòmica’ i ‘la millora, de l’espai públic, com són les places i carrers, i els serveis’

El regidor d'Hisenda i Gestió Econòmica, Yeray Moreno, ha destacat l’increment en Serveis Socials, d’un 12%; d’un 25%, a Infància; i d’un 23%, a Joventut

 

El ple de l’Ajuntament de Salou, que ha tingut lloc aquest migdia, en sessió ordinària, ha aprovat, el pressupost municipal del Consistori per a l’any 2022, que serà de 52.741.500 euros, un 12,79% més respecte a l’any anterior. També s’ha aprovat el pressupost del Patronat Municipal de Turisme, de 2.010.000 euros; i el del CRT, de 2.420.000 euros.

Els principals objectius de la despesa són garantir la qualitat de vida dels salouencs i les salouenques; mantenir els nivells de qualitat dels serveis municipals; l’atenció a emergència social, garantint les necessitats bàsiques de les famílies més vulnerables; i la reactivació de l’economia.

L’alcalde Pere Granados ha agraït a l’àrea de Gestió Econòmica i al seu regidor, la labor realitzada, “realment important i gens fàcil”, per poder tancar el pressupost; i ha felicitat, a més, tot l’equip de Govern, inclosa l’àrea d’Alcaldia, “per la seva austeritat en presentar aquest pressupost”.

Segons l’alcalde, aquest pressupost contempla la creació “de nous equipaments necessaris, com és el Casal de la Dona”, de manera que “les dones de Salou podran disposar d’un espai específic, amb molt bones condicions”, ha assegurat; entre altres inversions previstes.

 

Increments

Per la seva banda, el regidor d'Hisenda i Gestió Econòmica, Yeray Moreno, ha assenyalat que “es tracta d’un pressupost social, realista i adaptat a les noves necessitats”.

En la seva exposició, ha destacat els 6.617.959,55 euros corresponents a inversions. També, respecte a la sostenibilitat, ha apuntat que “uns 150.000 euros seran destinats a la reducció de l’IBI i l’ICIO per a la instal·lació de plaques solars, per part del veïnat de Salou”.

Així mateix, ha esmentat l’increment en material informàtic, d’un 21%, pel que fa a millora de la tecnologia; i ha dit que “ens apropem a una certa normalitat en l’àmbit de la Cultura i les Festes, amb un augment del 70% al pressupost”. Així mateix, ha exposat els increments a Educació, Promoció Econòmica, Esports, Brigada i Policia.

 

Inversions

Pere Granados explicava que “reprenem aquelles inversions que van quedar paralitzades en el seu moment, per la crisi provocada per la COVID-19”. En aquest sentit, "cal destacar que hi haurà un salt molt important en la millora de la imatge i la qualitat urbana de Salou, pel que fa a l’espai públic -carrers, places i voreres-, a través d’intervencions de 'microurbanisme'". 

 

Intervencions destacades:

1.- Casal de la Dona.

2.- Ampliació de l'Skate Park.

3.- Cobriment d'una pista a l'Escola Santa Maria Del Mar.

4.- Reposició 7 zones: El projecte de renovació dividit en 7 zones, a través del qual s’actuarà al llarg de tot Salou i, en especial, en aquells àmbits de que requereixin una prioritat. 

5.- Remodelació 11 places: La remodelació d’onze places del municipi, per convertir-les en espais renovats, renaturalitzats i de convivencia; per tal d’impulsar la qualitat i la sostenibilitat de l’espai públic, repercutint en la millora de la qualitat de vida de les persones.

6.- Pla de millora de jardineria.

7.- Pla de millora de voreres: Prioritzant la mobilitat del vianant. 

8.- Il·luminació c. Saragossa.

9.- Actuació Platja Llarga.

10.- Renovació Equipaments Platja Camí de Ronda.

 

Entre altres actuacions, com:

- Es continuaran creant zones d’aparcament dissuassiu, per tal d’anar recuperant l’espai públic per a les persones. 

- Inversió per a la construcció dels nous camps de futbol, al Sector 05.

- Ampliació de carrils-bici, etc.

 

Altres punts del plenari

Ensenyament

El ple de Salou ha aprovat, de forma unànime, el conveni de col·laboració entre l'Administració de la Generalitat de Catalunya, a través del Departament d'Educació, i l'Ajuntament de Salou, per a la creació de l'Oficina Municipal d'Escolarització.

També s’ha ratificat, unànimement, el conveni de col·laboració, aprovat per la Junta de Govern Local, de data 12 d'agost de 2021, entre el Consell Comarcal del Tarragonès i l’Ajuntament de Salou, per facilitar el desplaçament d'alumnes d'Ensenyament Obligatori a centres docents del mateix municipi, però distants del seu lloc de residència.

Així mateix, s’han aprovat, de forma unànime, la quarta i cinquena addenda econòmica al conveni de col·laboració entre l'Administració de la Generalitat de Catalunya, a través del Departament d'Ensenyament, i l'Ajuntament de Salou, per al Pla Educatiu d’Entorn (PEE), del curs escolar 2021-2022.

 

Neteja i recollida de residus

D’altra banda, s’ha aprovat una indemnització a favor de la UTE Salou Net, com a conseqüència de les adaptacions de la prestació dels serveis contractats a les successives fases de la desescalada de l'estat d'alarma.

Així com el restabliment de l'equilibri econòmic de la concessió de serveis atorgada a la UTE Salou Net per a la no prestació durant la temporada alta dels anys 2020 i 2021 del reforç en la intensitat i qualitat del servei de neteja introduït en la segona modificació del contracte.

També ha estat aprovat el restabliment de l'equilibri econòmic de la concessió de serveis atorgada a la UTE Salou Net per la possible incidència de la pandèmia de la COVID-19, en l’explotació del servei de recollida selectiva de residus, durant l'any 2020.

Així mateix, s’ha donat llum verda a la primera revisió de preus del contracte de gestió dels serveis públics de recollida selectiva de residus urbans i transport a les respectives plantes d'eliminació i valorització, la gestió de la Deixalleria municipal i la neteja viària pública i de les platges del municipi de Salou, corresponent al període comprès entre l’1 de maig de 2019 i el 30 d'abril de 2020.

 

Altres temes

Pel que fa a altres punts de l’ordre del dia, el plenari ha aprovat, de forma unànime, el fet de declarar Bé Cultural d'Interès Local (BCIL) el Niu de Metralladores de la Punta del Cavall i de la platja de Capellans, i la Bateria de Costa del Cap Salou, com a vestigis de la Guerra Civil, per ser inscrit al Catàleg del Patrimoni Cultural Català.

Ha estat aprovat el Pla Normatiu Municipal, per a l'exercici 2022, amb els vots a favor de SUMEM PER SALOU, PSC i C’s; i les 5 abstencions d’ERC i PP. Amb aquest instrument s’aposta per millorar la planificació normativa “ex ante”, per tal d’assegurar l’exercici de la potestat reglamentària de les Administracions Públiques, d’acord amb els principis de bona regulació; garantir, de forma adequada, l’audiència i participació dels ciutadans/es en l’elaboració de les normes; i aconseguir la predictibilitat i avaluació pública de l’ordenament.

L'adhesió a l’Associació de Municipis i Entitats per l’Energia Pública, proposada per l’àrea de Medi Ambient, ha estat aprovada al plenari d'avui.

I, també, la rectificació de l'inventari general de béns i drets de l'Ajuntament de Salou 2021; i la relació de llocs de treball de l’Ajuntament de Salou, per a l’any 2022. Així mateix, s’han aprovat, de forma unànime, les sol·licituds d’autorització de compatibilitat per a activitats públiques i/o privades d’E.G.L. i de J.G.S.

Document Actions