Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

El ple de Salou demana a la Generalitat que presenti i sotmeti a votació el Pla Director Urbanístic (PDU) per fer possible la construcció del projecte de Hard Rock

dimecres 16 febrer 2022

L’alcalde ha llegit una declaració institucional, signada pels portaveus de tots els grups polítics (SUMEM PER SALOU, PSC, ERC, Ciutadans i PP), i ha apel·lat a ‘la responsabilitat, el seny i el diàleg per aprovar el PDU, sense més dilacions indegudes’

 

El ple extraordinari i urgent celebrat aquest migdia a l’Ajuntament de Salou ha aprovat, unànimement, una Declaració Institucional, signada per tots els portaveus dels grups polítics del Consistori, instant a que la Generalitat, que presideix el Consorci del CRT, presenti i sotmeti a votació a la Junta de Direcció del Consorci, l’aprovació del PDU CTI-1, respectant els Estatuts vigents, per tal que els representants del municipi de Salou el puguin votar a favor. 

Cal destacar que s'ha demanat a l'ajuntament de Vila-seca i a la Generalitat respecte i compliment del marc normatiu del Consorci, la qual cosa vol dir que que Salou no acceptarà cap modificació dels Estatuts vigents, acordats pels plenaris de Salou i Vila-seca, referint-se a l'article 52 de distribució dels tributs generats pel CRT.

La Declaració Institucional serà traslladada a la presidència del Consorci del CRT de Vila-seca i de Salou; a l’Ajuntament de Vila-seca; i al conseller d’Economia i Hisenda de la Generalitat.

En la seva intervenció, l’alcalde Pere Granados ha agraït el consens a tots els regidors i regidores i ha demanat que “al final de tot això, i de forma urgent i ràpida, imperi el seny i la responsabilitat de la nostra Administració, la Generalitat de Catalunya i del municipi veí per tal que s’aprovi, sense més demora, aquest PDU”.

El portaveu del Grup Municipal de SUMEM PER SALOU, Jesús Barragán, ha fet una crida a la Generalitat i a l'Ajuntament de Vila-seca perquè reconsiderin la seva actitud de posar en qüestió uns acords presos pels plens de les corporacions de Salou i Vila-seca relatius de la fiscalitat del CRT; una posició, ha dit, que “perjudica, retardant un projecte que reforça el model turístic i l'economia”. I ha posat de relleu la col·laboració i la contribució de Salou pel desenvolupament del CRT.

El portaveu del Grup Municipal del PSC, David González, ha assenyalat que “posar en risc aquesta inversió pel territori és tot un error”. I ha apel·lat a la “responsabilitat i al seny” de la resta d'administracions amb implicació en el CRT, per tal que es continuïn els tràmits previstos per a l'aprovació del PDU.

El portaveu del Grup Municipal d'ERC, Marçal Curto ha manifestat el suport per part del seu partit, explicant que, si es decidissin canviar els Estatuts, “en cap cas hauria de ser en detriment dels interessos del municipi de Salou”. I ha demanat al departament d'Hisenda de la Generalitat que es porti a votació el PDU.

El portaveu del Grup Municipal de Ciutadans, Pere Lluís Huguet, ha assenyalat que els salouencs no entendran el fet que, al final, no es dugui a terme aquest projecte; i ha sol·licitat “seny” per part de la Generalitat. Ha posat en valor, amb la construccó de Hard Rock, la creació de molts llocs de treball i ha fet referència a la “seguretat jurídica”, un punt fonamental pels inversors.

El portaveu del Grup Municipal del PP, Mario García, ha posat de manifest l'aposta ferma del seu grup per aquest PDU, demanant que la Generalitat i Vila-seca reconsiderin la seva postura. També, ha assenyalat que als Estatuts actuals els resta una vigència de més de 10 anys; i que “l’aprovació no pot continuar demorant-se, per tal de no córrer el risc de que l'inversor acabi abandonant el projecte”.

 

 

Document Actions