Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

El ple de Salou insta al Govern de la Generalitat a que liquidi el deute pendent amb els ajuntaments

El govern català ha ingressat fa una setmana més d’1’3 milions d’euros per aquest concepte a les arques municipals

dimecres 07 març 2012

La unanimitat de les forces polítiques a l’Ajuntament de Salou s’ha fet notar avui amb l’aprovació de dues mocions a més de la ratificació de l’acord de separació i revocació de potestats delegades en el CRT. La primera de les mocions, insta a que el Govern de la Generalitat liquidi el deute amb els ajuntaments, o bé que estableixi amb caràcter d’urgència un calendari de pagament. La moció conjunta també posa de manifest que, en nombroses ocasions, les corporacions locals han de fer front, per responsabilitat i com a administració més propera, a obligacions per a les quals no tenen competència atribuïda legalment. Tots els grups (CiU, PP, PSC, RDS, UMdC i UTPS) avui han donat suport de forma conjunta a la moció que pren com a base la situació econòmica i financera dels municipis de Catalunya, que consideren “més que preocupant”, a causa de “la falta d’un model de finançament local que el municipalisme reclama fa anys” i “la manca de recursos de les administracions de Catalunya i de l’Estat, motivada per la crisi econòmica i els dèficits i compromisos acumulats d’exercicis anteriors”. Malgrat tot,  l’alcalde Pere Granados, ha comunicat que “fa aproximadament una setmana, la Generalitat de Catalunya ha realitzat el pagament d’una part del deute pendent que te amb el nostre Ajuntament, amb l’ingrés a les arques municipals d’1.338.000 euros. Ara resta pendent de cobrament la quantitat de 962.000 euros, que esperem i estimem que es podria fer efectiu abans de la tardor; per tant el compromís de la Generalitat és palès”.

 

D’altra banda, també s’ha aprovat per unanimitat la moció en defensa dels centres educatius municipals i el manteniment de la xarxa pública d’escoles bressol. En aquest sentit, el Ple de l’ajuntament ha acordat recolzar la negociació per estudiar els mòduls de finançament dels centres de titularitat municipal; a més de comptar amb una via immediata, amb un calendari concret, per liquidar el deute que prové de l’any 2010 i, alhora reclamar al govern de l’Estat espanyol el pagament dels deutes pendents amb Catalunya de 759 milions d’euros corresponents a la liquidació de 2008 de la “disposició addicional tercera” de l’Estatut, i els 219 milions d’euros de la liquidació de 2009 de l’esmentada disposició; així com els 1.450 milions d’euros del fons de competitivitat corresponents al 2011. Un deute acumulat que el propi govern central reconeix, i que permetrien reforçar també la inversió en matèria educativa i faria que Catalunya disposes de més recursos per finançar centres com són les escoles bressol.

Pel que fa al Centre Recreatiu i Turístic avui s’ha votat la ratificació també de manera unànime de l’acord de ple de data 16 de febrer de 2012 relatiu a la moció que van presentar els grups municipals acordant separar-se del CRT; la revocació de potestats delegades i la seva dissolució i instar a la Generalitat i a l’Ajuntament de Vila-seca els termes d’uns nous estatuts. En aquest punt l’alcalde ha fet una crida a la “unitat sense fissures perquè tenim raó i això ha de superar qualsevol trava”. A més, ha demanat que “en cas que no es retiri l’esmena insto als grups parlamentaris a que ho votin en contra perquè si s’abstenen no serà suficient. El grup que ho ha presentat no té una majoria per tirar-ho endavant”.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

ple.JPG
ple.JPG

Document Actions