Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

El plenari de l’Ajuntament aprova unànimement una moció per la qual l’alcaldia assumeix les competències locals del CRT

Tots els grups manifesten el seu suport en favor d’un nou Consorci ‘just i que respecti l’autonomia del municipi’

dimecres 27 març 2013

L’Ajuntament de Salou ha aprovat aquest migdia per unanimitat de tots els grups municipals amb representació (CiU-PSC-PP-UTPS-UMdC-RDS) la moció de la Corporació en relació al Consorci del CRT  i en la que es dona compte del  decret d’alcaldia de data 22 de març de 2013 per la qual s’assumeix directament per l’alcalde-president totes les competències que no siguin pròpies del Ple de l’ajuntament i que afectin a l’àmbit territorial de Salou i de l’actual consorci del CRT.

A més, el plenari també ha acordat iniciar la tramitació per la creació d’una organització especial i diferenciada per gestionar tot l’àmbit de l’actual Consorci del CRT; un acord que es notificarà tant al mateix CRT; a la Generalitat de Catalunya així com als afectats de l’àmbit del CRT en el municipi de Salou.

Tots els grups municipals han mostrat el seu recolzament a l’alcalde, Pere Granados, qui ha volgut agrair el suport que rep en la negociació i per la confiança de tots els grups municipals i regidors i ha reiterat que “Salou ja no forma part del Consorci –en va sortir amb un acord de plenari amb data 16 de febrer de 2012- i per tant no ens vinculen les seves decisions. Ells no en són competents i nosaltres, en virtut de l’autonomia municipal tenim plena competència en matèria de gestió urbanística, tributària, de serveis...”. En aquest sentit, el batlle també ha reflexionat en el plenari del “perquè no se’ns presenta una proposta raonable i respectuosa per Salou ja que és possible un Consorci de gestió on no hi estigui lligada la fiscalitat de cada un dels termes municipals”, ha assegurat.

A més, el batlle també ha explicat que s’ha fet una petició formal al Centre Recreatiu i Turístic tot demanant que qualsevol acte o petició d’autorització que faci referència a Salou tingui un trasllat immediat d’expedient a l’Ajuntament “perquè tenim una autonomia municipal que han de respectar”.

Document Actions