Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

El plenari de Salou aprova, per unanimitat, els convenis de col·laboració anuals entre l'Ajuntament i les associacions humanitàries Càritas i Eluzai, a més de dues addendes per a la implementació de mesures extraordinàries, per fer front a l'impacte social de la COVID-19

dimecres 27 gener 2021

La sessió s'ha iniciat fent un minut de silenci en senyal de dol cap a les famílies de les persones que han perdut la vida en les darreres setmanes, com a conseqüència del coronavirus; i també com a símbol de reconeixement a la professionalitat dels sanitaris del Centre d'Alta Resolució (CAR) i de la Residència STS Salou

La sessió plenària ha aprovat, també, inicialment, la modificació puntual del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) referent a diversos aspectes de les ordenances urbanístiques que precisen actualització

Un altre punt ha estat l'aprovació provisional de la modificació puntual del POUM referent a l'exclusió del sistema hidrogràfic del Sector-03, a raó de la sentència 772 del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) i l'alteració dels seus límits

 

El ple municipal de l'Ajuntament de Salou ha aprovat avui dimecres dos punts urgents relatius als convenis de col·laboració entre l'Ajuntament de Salou i les associacions d'Assistència Social Eluzai i Càritas Interparroquial de Salou, per a la concessió directa de la subvenció d'acció social per a entitats i una addenda a dit conveni per a la implementació de mesures extraordinàries, en relació a l'impacte social de la pandèmia de COVID-19. Ambdós punts han estat votats a favor, per unanimitat, pels grups municipals de SUMEM PER SALOU, PSC, ERC, C's i PP.

L'alcalde de Salou, Pere Granados, ha posat de manifest la gran tasca humanitària que duen a terme les entitats sense ànim de lucre del municipi, pel que fa a l'ajuda a les persones vulnerables. "La nostra prioritat -ha dit- és atendre l'emergència social i econòmica dels veïns i veïnes i prestar-los tota l'ajuda necessària per tirar endavant".

Per la seva banda, el regidor de Govern David González, ha destacat la necessitat i encert d'augmentar les ajudes solidàries perquè "la pandèmia ha colpejat de ple moltes famílies que s'han trobat desemparades i en una situació difícil i completament nova per a elles".

Altres punts de l'ordre del dia que han estat aprovats són la modificació puntual del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) referent a diversos aspectes de les ordenances urbanístiques que precisen actualització (MP-112). Aquest punt ha estat votat a favor per l'equip de Govern i l'oposició hi ha votat en contra.

Respecte a aquesta modificació puntual, el regidor de Gestió del Territori i Habitatge, Marc Montagut, ha explicat que "fa referència a qüestions menors del planejament que estan obsoletes, i que, permetent la seva actualització, ajudarà al fet que la tramitació dels projectes d'obres i activitats que entren a l'Ajuntament sigui més àgil".

Segons Montagut, "un dels aspectes que facilitarà aquesta modificació és la millora de la morfologia urbana", atès que "quan l'ús ho contempli es permetrà el canvi d'ús de les plantes baixes, de comercial a habitatge, sense l'exigència de disposar d'una plaça d'aparcament a l'edifici".

Un altre dels punts ha estat l'aprovació provisional de la modificació puntual del POUM referent a l'exclusió del sistema hidrogràfic del Sector-03, a raó de la sentència 772 del Tribunal Superior de Justícia i l'alteració dels seus límits (MP108). Aquest punt ha estat votat a favor per unanimitat de totes les forces polítiques.

Al respecte, l'alcalde Pere Granados ha assenyalat que "som davant d'un pas més per aprovar, definitivament, la modificació que exclou de l'àmbit del sector 03 els terrenys necessaris per a l'obra d'endegament del Barranc de Barenys; actuació molt important del municipi, atès que el desbordament del barranc causa uns danys molt importants quan plou intensament i aquesta actuació posarà fi a aquesta problemàtica".

La relació de llocs de treball de l'Ajuntament de Salou per a l'any 2021 ha rebut el suport de l'Equip de Govern, amb 11 vots a favor, mentre que els grups de l'oposició s'hi han abstingut (9).

Per últim, s’ha aprovat, de forma unànime, la signatura de l'addenda pel manteniment de la vigència pel 2021 del contracte programa 2016-2019 per a la coordinació, la cooperació i la col·laboració entre el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i l'Ajuntament de Salou, en matèria de serveis socials, altres programes relatius al benestar social i polítiques d'igualtat.

Galeria d'imatges

ple gener 2021.png

Document Actions