Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

El plenari dóna llum verda a la construcció d’un nou hotel de quatre estrelles a Salou

Serà el primer que s’edifiqui al municipi en els darrers 10 anys i suposarà una inversió d’un grup local de 25 milions d’euros

dimecres 31 juliol 2013

Salou inaugurarà el 2015 un nou hotel de quatre estrelles superior a la zona de Carles Buigas cantonada amb els carrers Serafí Pitarra i Pau Vila en uns terrenys que van quedar paralitzats l’any 2009 per la crisi immobiliària i on s’hi havien d’aixecar habitatges. El solar, ara amb una tanca perimetral i amb un esquelet de formigó, es convertirà en un edifici singular en ple centre de la zona més turística del municipi. Avui el plenari de l’Ajuntament, amb els vots favorables del govern, s’ha acordat prosseguir amb la modificació puntual del pla general en aquest punt per poder canviar l’ús residencial del solar per un d’ús turístic-hoteler; passant dels 7.600 metres quadrats de sostre als 21.000. Així, es preveu esponjar la zona amb la construcció d’un edifici de planta baixa més disset alçades i una plata superior amb welness, a més de dues plantes subterrànies d’aparcament amb dues-centes places. Als baixos també s’hi ubicaria  un centre comercial de 1.000 metres quadrats que reactivaria l’indret de Carles Buigas.  L’hotel comptarà amb un total de 340 habitacions, 20 per planta, amb 39 metres quadrats per habitació.

Per l’alcalde, Pere Granados, “es tracta d’una gran inversió per Salou que generarà economia; nous llocs de treball, aportarà una oferta inexistent fins ara al municipi i nosaltres, com a govern, no podem posar pals a les rodes a una inversió que transformarà un terreny en desús en una instal·lació hotelera d’aquesta magnitud”. Mediterrània Industrial TRN, SA, serà l’encarregada d’executar aquesta important obra que s’iniciarà un cop estigui aprovada la modificació puntual (entre set i vuit mesos) i amb previsió d’estar en funcionament al 2015.

Moció per les entitats esportives

D’altra banda, el ple de l’Ajuntament també ha aprovat per unanimitat de tots els grups política (CiU-PSC-PP-UMdC-UTPS-RDS) una moció del grup municipal de Convergència i Unió en suport a les entitats esportives davant les actuacions de la Inspecció de Treball i Seguretat Social de l’Estat que no solament van adreçades a l’esport professional que s’estenen a l’esport de base. El regidor d’esports, Felip Ortiz, ha explicat que “la immensa majoria de les entitats esportives de Catalunya són de petita dimensió, com les de Salou, on n’hi ha 33, i poden fer la seva activitat gràcies a les persones que s’hi dediquen de forma voluntària, sense cap ànim de lucre”. Pel regidor “aquests entrenadors, monitors,... són els que fan possible que hi hagi milers de nens i nenes, i joves de totes les edats, que puguin practicar esport amb normalitat i que puguin ser educats en els valors que van associats a l’esport com ara l’esforç o el treball en equip”. En aquest sentit, la moció insta a la Inspecció de Treball i Seguretat Social que apliqui una interpretació àmplia de la legislació vigent en matèria de seguretat social i voluntariat en les activitats esportives efectuades per clubs i entitats esportives sense ànim de lucre i atorgui caràcter informatiu i no sancionador a qualsevol acta oberta a entitats esportives sense ànim de lucre en l’àmbit de l’esport no professional, quan hi hagi disconformitat entre les actuacions del club i la Inspecció de Treball i la Seguretat Social per motius de poca claredat en la normativa aplicable.

Galeria d'imatges

IMG_2807.jpg
hotel_1.jpg
IMG_2807.jpg
hotel_1.jpg

Document Actions