Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

El pregoner del 30 d’Octubre destaca el bon posicionament turístic i d’oportunitats de Salou amb el Barcelona World

El Catedràtic de màrqueting d’ESADE Josep Francesc Valls enceta les festes que commemoren els 23 anys de la independència de Salou

divendres 26 octubre 2012

La sala de plens de l’Ajuntament de Salou ha acollit avui el pregó de les festes del 30 d’Octubre que ha comptat com a convidat amb un pregoner excepcional, el catedràtic de màrqueting de l’ESADE Business School, Josep F Valls; un gran especialista molt vinculat al món del turisme. L’alcalde, Pere Granados,- després d’agrair la presència a l’acte de diverses autoritats, regidors, veïns i societat civil- l’ha presentat assegurat que és “una persona molt interessant d’escoltar en moments com aquests, on les agendes polítiques i mediàtiques ens parlen de crisi, d’atur, de fallida d’empreses, de manca d’ingressos i de crèdit, de depressió,  entre d’altres molts temes econòmics que preocupen a la societat i al món empresarial; i evidentment tenen la seva traducció i repercussió en la nostra d’economia, basada en l’activitat turística i els sectors que en viuen”.  El batlle ha assegurat que “davant d’aquesta realitat cal responsabilitat, compromís i esforç, i no arrupir-se. Es fa necessari afrontar-la plantejant iniciatives i reptes que ens facin sortir d’aquesta situació; buscar noves oportunitats i alternatives, i promoure aquells elements capaços de crear noves expectatives i un estat de confiança i d’optimisme que sigui propici per a l’ànim inversor i la creació de riquesa”. Després de presentar el pregoner, aquest ha pres la paraula per explicar les seves vinculacions amb Salou i el seu sentir sobre el món turístic que ens envolta. Valls no ha dubtat a assegurar que “Salou en surt molt ben parada, bastant per sobre de la mitjana de les platges espanyoles i d’arreu el món en la majoria dels paràmetres analitzats”. En el seu discurs, el pregoner, ha explicat la seva visió des de l’àmbit més professional de com “Salou ha tingut moments baixos,declivis i fins i tot ha patit set i ha ocupat portades als diaris europeus de més gran tirada per assumptes que afectaven negativament el turisme. Però se n’ha sortit; sempre ha surat, i la majoria de les crisis li han servit per convertir-les en oportunitats. Estareu, doncs, amb mi que Salou és una de les ciutats turístiques de sol i platja, lleure i recreació mes equilibrades del mon i una avantatjada si la comparem amb la resta de ciutats turístiques de la Mediterrània oriental”.

 

PortAventura i Barcelona World

El pregoner en el seu discurs també ha parlat de PortAventura i de la transformació que ha suposat i ho ha lligat amb la pregunta de “què passarà ara amb Barcelona World─o com es denomini finalment─? Jo m’he pronunciat a favor que aquest nou espai de lleure es lligui a escala de marca a Barcelona, que és, de lluny, la més consistent i notòria de les que tenim a Catalunya, encara que s’ha d’analitzar tranquil·lament. Això de les marques no es qüestió de cor, si no de butxaca, permeteu que us ho digui un professor de Màrqueting. Doncs jo diria que, si Port Aventura no ens la vam creure del tot, amb la grossa que ens ha tocat, el municipi, és a dir, tots, hi hem de ser al capdavant”. En aquest sentit ha afegit que “el fet que Barcelona World s’instal·li al costat d’un espai de lleure  com és Port Aventura -gairebé 15 anys d’una història d’èxit- de la mà d’un soci financer seriós, poderós i compromès amb el territori facilita, sens dubte, el desenvolupament d’un clúster, d’un districte internacional de lleure. Tenim una gran corba d’experiència gestionant amb èxit clients de lleure. La condició és que el projecte no repliqui vells models de lleure ─que estan esgotant el seu cicle de vida─, si no que s’obri a nous models de satisfacció del lleure dels europeus”. “Gestionar més de 10 milions de turistes a l’any està a l’abast de molt poques destinacions al mon. Cal, doncs, que les autoritats liderin un moviment d’innovació general de la ciutadania, de les institucions i de les empreses per oferir un espai intel·ligent en què s’ofereixi un nou model de lleure per als propers 20 o 30 anys”.

Al llarg del cap de setmana hi haurà diferents actes com la Lan Party, la Lan Xic’s, la Festa del 20è aniversari de la biblioteca, la cercavil·la popular i els balls de lluïment ; el passatge del Terror; el festival benèfic Pro Càritas o la cinquena edició de l’Excursió de Festa Major, la cinquena caminada de festa major i la cinquena pedalada popular, entre un llarg etcètera.

Galeria d'imatges

amb_obsequi.JPG
discurs.JPG
sentats.JPG
amb_obsequi.JPG
discurs.JPG
sentats.JPG

Document Actions