Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

El pregoner, Joan Cal, relaciona Salou es amb ‘la felicitat, el bon temps i la platja’

dijous 07 agost 2014

El director executiu del Grup Segre, destaca en el seu pregó l’evolució del municipi i el seguiment informatiu que se’n fa des de les seves pàgines informatives on la capital de la Costa Daurada els queda íntimament lligada

 

L’alcalde, Pere Granados, al pregó assegura que “les Nits Daurades es converteixen en un valor afegit, un element que ajuda a completar i complementar l'oferta d'oci i l'atractiu del nostre destí”

 

Salou ha encetat aquest vespre les tradicionals festes d’estiu que culminaran el 15 d’agost. Avui, les Nits Daurades han comptat amb la seva sorollosa traca d’inici i una posterior ballada d’elements del seguici festiu en la Nit del Foc que ha omplert de curiosos espectadors el passeig de Jaume I. Minuts abans però, al Xalet Torremar, seu del Patronat de Turisme, l’inici oficial dels nou dies festius ha estat protagonitzat per les paraules que pronunciava el pregoner, Joan Cal, director executiu del Grup Segre. El convidat, en el seu parlament ha fet referència a l’estreta relació entre els lleidatans i les terres salouenques, un vincle que no ha dubtat en descriure’l d’aquesta manera: “Salou és, per als lleidatans de la meva generació, una referència relacionada amb la felicitat, amb el bon temps, la platja. És una vivència exòtica dels nens dels anys 60, de la llet en pols de les escoles i de la foscor dels cinemes en blanc i negre. De sobte era llum, era mar, era felicitat”.

El director executiu d’aquest grup de premsa lleidatana ha anat desgranant vivències i com –des de Lleida- sempre s’ha mantingut una estreta relació turística amb la capital de la Costa Daurada; i des de les escapades de joventut, l’adolescència i la maduresa que sovint, passen pel fet que “la classe mitjana benestant i això passa per tenir un apartament, una petita propietat en el paradís de la nostra infantesa i adolescència. Els nostres veïns de l’apartament de la platja són, tantes vegades, els mateixos dels carrers de la nostra Lleida de sempre. Vivim el nostre benestar al mateix temps que la nostra ciutat i el Salou que ens acull als estius”.

Joan Cal també ha retratat el canvi sofert pel municipi els darrers 40 anys i també, com no, des de la perspectiva periodística del Segre els quals, des del naixement del mitjà l’any 1982 veuen “la Costa Daurada forma part de la geografia sentimental dels lleidatans, del territori imaginari al qual pertanyen les persones que comparteixen identitat, en aquest cas la ponentina. La Costa Daurada, com Andorra, o la Franja de Ponent, forma part d’aquest territori dels lleidatans i, per tant, és part de la nostra àrea de difusió. Primer només uns dies a l’estiu i ara tot l’any. Perquè aquella gent que va créixer en aquest paisatge, que va estimar en aquestes platges, també passa llargues temporades, potser també la jubilació, en aquest espai privilegiat”. I des d’aquesta plataforma, Joan Cal, ha explicat com “Segre ha estat testimoni del boom turístic de la costa Daurada, de la construcció d’hotels que després han estat claus en el desenvolupament turístic d’aquesta zona. Hem fet cròniques memorables de les festes desenvolupades a sales com Saint Germain, la Cage de Medrano i d’altres. Hem informat de l’elecció de Miss Europa o de Miss Espanya. I, òbviament, també hem viscut amb interès tot el procés de segregació de Vila-seca i Salou i de constitució d’aquest nou municipi. Hem viscut amb intensitat l’aparició de Port Aventura, de tot el procés de Barcelona World i les seves possibles conseqüències, negatives o positives, per als lleidatans que tenen segona residència en aquest municipi o per als que busquen una expectativa laboral per al futur”.

 

Per la seva part, l’alcalde, Pere Granados, ha donat la benvinguda a tots els assistents des dels jardins del Xalet Torremar on ha parlat de la importància de les festes de les Nits Daurades “perquè Salou s’obre i es converteix en escenari de la música, els concerts, el ball, i incorpora l’ambient festiu, la cultura i les tradicions, en un esclat festiu que vol acompanyar les vacances i les activitats lúdiques dels nostres visitants; que són totes aquelles persones i famílies que durant aquests dies d’agost compartiran amb nosaltres uns dies o només unes hores”, i ha afegit que “les Nits Daurades es converteixen en un valor afegit, un element que ajuda a completar i complementar l’oferta d’oci i l’atractiu del nostre destí, actuant també com a instrument i manifestació lúdica que dóna a conèixer la nostra riquesa d’elements tradicionals i populars que formen la nostra identitat”. El batlle, ha volgut agrair especialment la figura del pregoner d’enguany per acceptar ser el pregoner d’aquest acte institucional i ha animat tothom a gaudir de la festa.

El pregoner també ha rebut de mans de l'alcalde i la regidora de Cultura i Festes, Mª José Rodríguez, una placa d'agraïment i la figura del monument a Jaume I.

Demà, el concert d’Extremoduro al camp de futbol i dissabte de Dani Martín, seran els plats forts de l’inici de les Nits Daurades al municipi.

Galeria d'imatges

preg.jpg
pregoneralcalde_i_regidora_de_cultura_amb_les_pubilles_i_lhereu.JPG
lliurant_un_obsequi_al_pregoner_la_figura_de_Jaume_I.JPG

Document Actions