Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

El president de la Generalitat destaca a Salou el paper fonamental de BCN World en la captació de turisme de negocis per Catalunya

En la inauguració de la trobada econòmica i empresarial Gresol l'alcalde de Salou també ha manifestat avui que “BCN World pot acabar culminant un model de turisme de fusió a la Costa Daurada i a Catalunya”

dimecres 16 octubre 2013

Aquest matí el Teatre Auditori de Salou (TAS) ha estat l’escenari de la inauguració de les 12enes Jornades Gresol que han comptat amb la presència del president de la Generalitat, Artur Mas, a més del president de la fundació Gresol, Antoni Pont i el president de la Cambra de Comerç, Albert Abelló i de l’alcalde de Salou, Pere Granados.

El president de la Generalitat ha llançat un missatge esperançador respecte de la situació econòmica de Catalunya: “estem sortint de la pitjor recessió dels darrers 50 anys a empentes i rodolons no sabem la intensitat de la recuperació”, ha apuntat, però ha advertit que hi ha diferents indicadors que fan pensar que el 2014 millorarà la situació. Mas ha parlat del teixit productiu, de la major internacionalització de les empreses i de la competitivitat i, com no podia ser d’una altra manera, s’ha referit al turisme. “Ja sé que quan hi ha grans projectes com el BCN World es generen opinions de tota mena”, però, ha afirmat que aquest projecte “sobre terrenys privats i d’inversió privada” té el principal objectiu de “convertir Catalunya i el camp de Tarragona en un territori d’alta especialització en turisme de negocis”; fent-lo compatible amb l’actual model de turisme familiar i “convertint Catalunya en un dels aparadors més potents d’Europa, de la mediterrània i, per tant, del món”. A més, ha volgut “felicitar als alcaldes per aquest esforç que han fet per arribar a un preacord. És bàsic un clima d’entesa al territori”, referint-se al principi d’acord sobre el repartiment d’impostos del CRT al qual s’ha arribat aquesta mateixa setmana.

Per la seva part, l'alcalde de Salou, Pere Granados, després d'agrair el fet que Salou sigui enguany el punt d'aquesta trobada econòmico-empresarial ha manifestat al voltant d’un dels projectes estrella del país que “BCN World pot acabar culminant un model de turisme de fusió a la Costa Daurada i a Catalunya, perquè s’integra i ajuda al conjunt a bastir un producte i una destinació més diversificada i especialitzada en conceptes i tendències”. En aquest marc, el batlle ha fet notar la força “de la iniciativa pública, sobretot l’administració local, a l’hora de facilitar les millors condicions, tant per assolir uns nivells de qualitat i d’excel•lència de la destinació, com també per a la implantació i el desenvolupament d’un projecte empresarial i impulsar i atraure activitats productives”.  A més, però, el batlle ha volgut anar un pas mes enllà i ha apuntat que “una destinació turística d’èxit ha de poder assegurar una dotació suficient i necessària d’infraestructures i de serveis que li permetin posar-se en valor i donar resposta adequada a les necessitats. Per això cal un nou sistema de finançament específic pels municipis turístics, perquè d’aquest adequat finançament en depèn la qualitat i la imatge dels seus serveis, i en definitiva la seva competitivitat”, ha dit.
En l’acte inaugural, el president de la Fundació Gresol, Antoni Pont també s’ha mostrat molt satisfet per la bona relació i acollida amb Salou en unes jornades que ha qualificat d’històriques perquè “hem batut el rècord d’assistència, a més d’oferir un programa molt atractiu i amb una actualitat digne de destacar”. El president de la Cambra de Comerç, Albert Abelló, també ha dirigit unes paraules de benvinguda als assistents afirmant que “les empreses necessiten un suspir d’esperança i optimisme i la recordat com a les comarques de Tarragona vivim en un lloc privilegiat on el sector industrial està aportant llocs de treball, a l’igual que el turisme està estirant també de l’economia”.

En acabar la inauguració, el president Mas, ha signat el llibre d’honor de l’Ajuntament de Salou i l’alcalde l’ha obsequiat amb la figura del rei Jaume I.

 

Galeria d'imatges

amb_president.JPG
inauguracio_junts.JPG
amb_delegat.JPG
obsequi.JPG
Dinar-col.loqui.JPG
amb_president.JPG
inauguracio_junts.JPG
Dinar-col.loqui.JPG
amb_delegat.JPG
obsequi.JPG

Document Actions