Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

El primer encuentro latino, tot un èxit

dimecres 12 agost 2009

El primer Encuentro Latino del Camp de Tarragona, organitzat per la Coordinadora d'Entitats del Camp de Tarragona i l'Ajuntament de Salou, ja és una realitat des de primeres hores d'aquest mati de dissabte 8 d'agost. La trobada s'ha ubicat a la Plaça de les Comunitats Autònomes de Salou, al cor de la capital de la Costa Daurada. Una trentena d'expositors arribats de tots els països llatinoamericans mostren al públic la seva artesania, gastronomia i folklore. Un escenari immens acull les actuacions musicals de la vintena de grups i orquestres que, fins les dotze d'aquesta nit, portaran al Passeig Jaume I de Salou tota la música llatina, des de cúmbies a batucades passant per salsa, regaetton o el famós vallenato.

A l'acte oficial d'inauguració hi han assistit diversos regidors de l'Ajuntament de Salou, representants de l'Ajuntament de Tarragona, de la Coordinadora d'Entitats del Camp de Tarragona i, com a convidat especial, el president del Secretariat d'Immigració de Convergència, Àngel Colom. El President de la Coordinadora, Ángel Juárez, ha aprofitat la seva intervenció per comentar que 'trobades com aquestes són molt útils per conèixer als qui hem d'anomenar nous catalans perquè viuen i treballen a la nostra terra, s'integren a les nostres tradicions i, de pas, ens obren les portes i ens mostren com es viu als seus països d'origen. Ara més que mai, el concepte de la multiculturalitat és nostre i hem d'aprofitar les seves sinergies positives'.


Àngel Colom ha agraït a la Coordinadora i a l'Ajuntament de Salou la celebració d'aquest primer Encuentro Latino com a punt de sortida de la integració i la inserció dels nous catalans. L'Alcalde de Salou, Pere Granados, ha dit que 'per Salou, ciutat acostumada a conviure amb persones de tot el món, és un plaer acollir esdeveniments com aquest. La tolerància, la convivència han de ser el nostre tarannà i el dia a dia'.


De bon mati s'han pogut veure desenes de turistes passejant pels estands d'artesania instal·lats a la zona tot i que s'espera que la major afluència de public arribi aquesta tarda-vespre. La música llatina inundarà Salou fins les dotze de la nit.

Document Actions