Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

El programa juvenil Carretera i Manta presenta les activitats de la temporada 2013

Una sortida als X-Games i el taller de castells, les novetats d’enguany

dijous 07 febrer 2013

L’Ateneu Juvenil de Cambrils ha estat l’escenari en el qual els alcaldes dels Ajuntaments de Salou i Cambrils, Pere Granados i Mercè Dalmau, i el tercer tinent d’alcalde de Vila-seca, Josep Toquero, han presentat les activitats del Carretera i Manta per aquesta temporada 2013, que els departaments de Joventut dels tres municipis gestionen coordinadament des del 2001.

Enguany, la proposta - adreçada a joves de 14 a 30 anys - contempla un total de 30 activitats, 20 de les quals són de caire formatiu i centrades en l’aprenentatge d’idiomes, cursos en l’àmbit sociosanitari i de manipulació d’aliments.  Les 10 activitats restants corresponen a l’educació i el lleure, centrades en sortides d’esquí, visita al saló manga i dues novetats.

Amb ànim de renovar-se i fer el programa proper als joves, enguany s’han incorporat a la proposta el taller “fem pinya”, vinculat a la cultura castellera, i també una visita als X-Games que se celebraran a Barcelona.

El pressupost d’enguany, seguint la línia d’austeritat impulsada els darrers anys,  es fixa en 105.535 €, malgrat tot, s’incrementa lleugerament el pressupost en 3.000 euros. L’alcaldessa de Cambrils, Mercè Dalmau, ha explicat que “l’aposta conjunta dels tres municipis en matèria de joventut i l’augment de places que ofertem per enguany, arriba a les 1.100, demostra la capacitat de les administracions per unir esforços i treballar pel joves.”

Per la seva part, l’alcalde de Salou, Pere Granados, ha assegurat que "el millor que podem fer com a administració és prioritzar les polítiques destinades als nostres joves i aportar un increment en activitats formatives perquè això, en el futur, ens reportarà una societat millor però sense deixar de banda l'oci i la diversió, com es recull en aquesta nova edició del Carretera i Manta".

El tinent d’alcalde de Vila-seca, Josep Toquero, ha assenyalat que “el programa que avui presentem té vora 13 d’anys d’èxits de participació i feina fet al darrere. Els joves, que any rere any, s’han apuntat a les activitats i el fet que algunes d’elles esgotin places en pocs dies, és una mostra clara que el projecte s’adapta a les seves necessitats, tant formatives com de lleure”.

En aquest sentit, les activitats formatives que s’incorporen al programa compten amb bonificació del 75% i no s’incrementen preus per tal de fer-ho el màxim assequible als joves que gaudiran d’un total de 1.100 places, un centenar de més que l’any anterior. A més, en aquesta edició hi ha un aprofitament recursos propis que repercuteixen directament en la rebaixa dels costos del programa.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

foto1.JPG
signatura.JPG
signatura.JPG
foto1.JPG

Document Actions