Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

El programa juvenil Carretera i Manta renova un 50% de les activitats pel 2014

Avui els tres alcaldes de Salou, Vila-seca i Cambrils han signat el conveni per tirar endavant les activitats formatives i de lleure

dijous 19 desembre 2013

L’alcalde de Salou, Pere Granados, juntament amb l’alcaldessa de Cambrils, Mercè Dalmau i l’alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, han signat avui el conveni de col·laboració per dur a terme la quinzena edició del programa juvenil del Carretera i Manta (C&M) per aquesta temporada 2014, que els departaments de Joventut dels tres municipis gestionen conjuntament des de fa 15 anys. Enguany, l’escenari triat per realitzar aquesta presentació ha estat la Biblioteca del Club Nàutic de Salou, aprofitant que enguany s’inclouen un bon gruix d’activitats relacionades amb el mar.

La proposta – adreçada a joves de 14 a 30 anys – preveu un total de 34 activitats, tres més que l’any passat i recull moltes novetats: de fet, un 50% de les mateixes es renoven totalment atenent les demandes dels mateixos usuaris, com ha explicat en la presentació el regidor de Joventut, Felip Ortiz, per tant significa un nou punt de partida del programa que també veu renovada totalment la seva imatge gràfica.

D’entre les activitats i novetats importants que s’inclouen al nou C&M hi ha des de cursos de preparació pel First Certificate in English i el Preliminary English Test de Cambridge; cursos on-line  que permeten una inscripció més massiva (community manager, manipulador aliments i cerca i millora de feina); activitats aquàtiques (paddle surf, caiak per les cales de Salou i bateig submarinisme), o un curs de llenguatge de signes. També s’inclou una “Lanparty” conjunta entre els 3 municipis, i una esquiada ‘low cost’ (puja i baixa) per només 30€, a més de les clàssiques esquiades a Andorra. Es manté el curs d’introducció al xinès i el de rus per la bona acollida que ha tingut.

Per últim, destacar també que en aquesta edició els concursos que es plantegen amb la intenció de comptar amb la implicació dels joves i de les entitats juvenils pel programa del 2015, tant pel que fa als aspectes de disseny com de contingut, així com també destaca una innovació important, una app per a mòbils amb un codi QR per a tots els joves tant per a iphone com per a android.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha assegurat que “el millor que podem fer com a administració és prioritzar les polítiques destinades als nostres joves i aportar un increment en activitats formatives perquè això, en el futur, ens reportarà una societat millor però sense deixar de banda l’oci i la diversió, com es recull en aquesta nova edició del Carretera i Manta”.

L’alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, ha recordat els 15 anys d’aquest programa ple de mèrits i audàcia que demostren la implicació dels tres ajuntaments en la recerca de polítiques pels joves. També ha volgut suggerir un objectiu per a les properes edicions en demanar un estímul i un premi a l’excel·lència dels joves.

L’alcaldessa de Cambrils, Mercè Dalmau, ha manifestat que “l’augment d’activitats del Carretera i Manta 2014, així com la varietat temàtica sobre la qual es treballa, respon a una lògica de treball conjunt entre municipis i a una escolta permanent i activa de les necessitats dels joves”. “Cambrils, igual que Salou i Vila-seca, porta anys fent realitat la màxima de fer més amb menys, i aquest programa n’és un exemple. A més, la incorporació de nou perfils en xarxes socials i la creació d’una app mòbil és tota una declaració d’intencions: volem apropar-nos més als joves”.

En aquest sentit, les activitats formatives que s’incorporen al programa compten amb bonificació del 75% i no s’incrementen preus per tal de fer-ho el màxim assequible als joves. El pressupost d’enguany, seguint la línia d’austeritat impulsada els darrers anys,  es fixa en 105.644 €.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

DSCN3145.JPG
DSCN3105.JPG
DSCN3105.JPG
DSCN3145.JPG

Document Actions