Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

El programa 'Voluntariat per la llengua' ha format una desena de parelles lingüístiques a Salou

dimarts 07 abril 2009

En aquesta setena edició, el programa 'Voluntariat per la llengua' ha format a Salou una desena de parelles, 4 més que en l'anterior edició. 'Voluntariat per la llengua', recordem, és un programa que posa en contacte una persona que està aprenent català amb una persona que el parla habitualment per fer pràctiques de conversa un cop a la setmana durant un mínim recomanat de 10 setmanes.
Hi ha molts alumnes que aprenen català a les aules i que necessiten complementar l'aprenentatge de la llengua oral. Conversar amb un voluntari els ajuda a superar la possible inseguretat que provoca l'aprenentatge d'una nova llengua i els permet practicar la llengua al carrer, en un ambient desvinculat de l'aula.

Amb aquesta iniciativa, a més de proporcionar als alumnes la possibilitat de practicar la llengua, es vol consolidar la idea que el català és llengua d'acollida i facilitar el contacte entre persones d'orígens diversos. En aquesta ocasió, les persones no catalanoparlants procedeixen de Romania, Senegal, Índia, Bolívia, la resta d'Espanya, Ucraïna, França, Argentina, Moldàvia i Uruguai.

Dijous passat a la tarda va tenir lloc la presentació de les parelles a l'Oficina de Català de Salou.

Document Actions