Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

El proper dimecres 16 d'abril es presentaran els resultats de l'Agenda 21 a la ciutadania

dilluns 14 abril 2008

La Regidoria de Medi Ambient convida tota la ciutadania a assistir aquest proper dimecres 16 d'abril, a les 20 hores, a la presentació pública dels resultats de l'Agenda 21 de Salou, que tindrà lloc a la Sala Costa Daurada del Centre Cívic.

L'Agenda 21 és un pla estratègic que té com objectiu aconseguir un futur més sostenible per al municipi. La seva elaboració es va iniciar fa dos anys i és fruit d' un treball rigorós que ha permès, en una primera fase, diagnosticar l'estat del municipi i establir els punts forts i punts febles a tenir en compte a l'hora d'elaborar estratègies durant la segona fase del procés: la del Pla d'Acció. El resultat ha estat un exhaustiu i dilatat llistat d'accions, a realitzar durant els propers 10 anys, encaminades a millorar l'entorn i la qualitat de vida de les persones mitjançant l'equilibri dels recursos existents: naturals, socials i econòmics.

L'aprovació pel ple de govern municipal del Pla d'Acció de l'Agenda 21 el passat 3 d'abril ha de garantir el seu desenvolupament futur i dota de legitimitat aquesta aposta de futur.

Ara s'inicia, doncs, la fase més important del procés: l'execució de les actuacions plantejades en la forma, terminis i prioritats establertes en el pla. Per tal que les accions es duguin a terme de forma acurada, s'ha dissenyat un Pla de Seguiment que incorpora diverses eines que permetran avaluar en tot moment l'evolució d'aquesta execució.

Tot aquest procés ha incorporat la participació ciutadana, en totes i cadascuna de les seves fases, per tal de dibuixar un futur compartit, que tingui en compte la diversitat i les necessitats i projeccions de la població de Salou. Per aquest motiu, des de l'Ajuntament s'ha apostat també per crear un Consell de Sostenibilitat (format tant per polítics, tècnics com ciutadans i ciutadanes) que, a més de fer el seguiment de l'aplicació de l'Agenda 21, haurà de proposar noves accions i estudis sobre sostenibilitat al municipi; col·laborar en l'organització d'actes mediambientals a la localitat; i fer el seguiment de les polítiques i pressupostos mediambientals.

Document Actions