Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

El proper dimecres es farà una prova de sirenes d'avís per risc químic

divendres 19 abril 2024

El proper  dimecres, 24 d'abril, a les 12h, tindrà lloc una prova general de les sirenes d'avís per risc químic, integrades a la xarxa d'alarmes de Protecció Civil i vinculades al Pla del Sector Químic de Tarragona (PLASEQTA). Aquesta prova afectarà diversos municipis, inclòs Salou, Tarragona, la Canonja, Reus, Vila-seca, Constantí, la Pobla de Mafumet, el Morell, els Pallaresos, els Garidells, Perafort i Vilallonga del Camp.

Aquestes sirenes estan instal·lades en àrees que podrien patir danys importants, en cas d'un accident químic. La seva activació permetrà verificar el correcte funcionament i familiaritzar els ciutadans amb el so de l'alarma, tot recordant que el confinament és la principal mesura d'autoprotecció en una emergència química. Paral·lelament, s'enviarà una alerta de protecció civil als dispositius mòbils en les àrees afectades per assegurar el bon funcionament dels sistemes de comunicació d'emergència.

L'objectiu d'aquest exercici no és només validar la cobertura acústica i el funcionament dels equips, sinó també assegurar que la població reconegui els sons d'avís i respongui de manera adequada en situacions reals.
També es posarà a disposició dels residents una enquesta en línia perquè puguin reportar la seva experiència amb la percepció del so de les sirenes i la recepció de les alertes en els seus mòbils.

Per obtenir més detalls sobre aquesta prova i accedir a informació addicional, els interessats poden consultar la pàgina web especificada en la comunicació oficial.

Recordem que durant aquesta prova no es realitzarà confinament, però sí que es convida els ciutadans a participar activament a l'enquesta per contribuir a la millora d'aquests protocols de seguretat.

Document Actions