Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

El RallyRACC 2021 estrena un itinerari exclusivament sobre asfalt

dijous 08 juliol 2021

Després d'un any de pausa, el 56 RallyRACC CATALUNYA-COSTA DAURADA torna amb nova configuració i trams nous d’asfalt

Es manté la disputa del tram urbà en la localitat de Salou (dissabte, 16)

El WRC s’ubica per 16a vegada consecutiva a la Costa Daurada, Salou i PortAventura World

El RACC ha revelat l'itinerari del 56 RallyRACC CATALUNYA-COSTA DAURADA, Rally de España 2021, que es disputarà del 14 al 17 d'octubre i serà la 11a i penúltima prova puntuable per al Campionat del Món de Ral·lis de la FIA. La cursa catalana del mundial segueix fidel per 16a edició a la zona de la Costa Daurada, que la va acollir per primera vegada al 2005, una ubicació perfecta per acollir una cursa d'aquesta envergadura, tant per les seves extraordinàries qualitats logístiques com esportives.

Aquest any 2021, el RallyRACC torna a unes condicions de carretera cent per cent sobre asfalt, deixant enrere les característiques mixtes que es van implantar a partir de 2010. El ral·li tarragoní s'ajusta, d'aquesta manera, a la nova reglamentació d'un únic tipus de pis que demana la FIA a totes les proves del WRC i ho fa aportant, com sempre, novetats.

L'alcalde de Salou, Pere Granados, que ha participat a la roda de prensa celebrada avui dijous, per videoconferència, ha assenyalat, en el decurs de la seva intervenció, que “Salou és una destinació turística especialitzada en turisme esportiu, amb 5 modalitats”, i ha assegurat que “és un element que ajuda molt a desestacionalitzar la temporada”. “Serem la capital del motor de Catalunya” i “una gran referència a nivell internacional”, ha afirmat.

Granados també ha parlat dels beneficis de esdevenir seu d’aquest Rally, atès que “és una gran promoció de la nostra destinació”, i, també, “aporta molta riquesa a tots els sectors econòmics del nostre municipi, de la Costa Daurada i al territori a on es desenvolupa”.

Així mateix, l’alcalde ha explicat que “venim treballant, molt intensament, sector privat i sector públic, perquè siguem un model d’èxit”. Ha afegit que “és un gran sacrifici poder participar, econòmicament, en aquest esdeveniment, però el feedback val la pena, és una aposta d’èxit”.

Per últim, ha mostrat el seu agraïment a totes les persones i institucions que participen en l’organització d’aquest esdeveniment; i ha assegurat que “som destinacions turístiques segures i ho continuarem demostrant en aquesta edició”.

Novetats del 2021

Dos trams seran completament nous per a tots els participants: ‘La Granadella’ (21,77 km, divendres 15 d'octubre) i ‘Gavadà’ (13,57 km, diumenge 17 d'octubre). Altres tres trams es van disputar per última vegada el 2014 o en anys anteriors: ‘Vilaplana’ (20 km), ‘Riba-roja’ (14,20 km) i ‘Batea-Vilalba’ (8,62 km), els tres pel divendres 15 d'octubre. I una sisena prova especial, ‘Querol-Les Pobles’ (19,14 km), compta amb força modificacions en el seu desenvolupament, pel fet que utilitza diferents variants. Les restants quatre especials són idèntiques a com es van disputar el 2019.

El RACC planteja una cursa que, encara que torna a la seva configuració de fa anys íntegrament sobre asfalt, el seu disseny canvia tant que es converteix en una competició pràcticament nova. Un exemple es el shakedown o tram de proves que també serà diferent al dels últims deu anys, passant del tram mixt de Salou al sinuós traçat asfaltat del ‘Coll de la Teixeta’ (4,31 km). En total, el 56 RallyRACC comptarà amb 1.415,05 km de recorregut dels quals 306,50 km seran de velocitat repartits en les 19 proves especials previstes, 10 d'elles diferents.

Els dos trams completament nous són d’especial interès pel seu singular traçat. ‘La Granadella’, que està dissenyat a la carretera de Flix a El Soleràs, compta amb una part inicial que convida a mantenir un bon ritme, característica que canvia a meitat de tram en enllaçar amb una carretera més estreta i virada i un pis de vella factura. Quant a ‘Gavadà’, entre el poble d'aquest nom i Vandellós, es tracta d'una especial més curta, amb un asfalt poc adherent i un port de muntanya (Coll d’Aumet) a meitat del seu recorregut. Un dels aspectes interessants és que es manté el tram urbà ‘Salou’, de gran acceptació per part dels pilots i que permet un contacte magnífic dels aficionats amb el ral·li.

El 56 RallyRACC CATALUNYA-COSTA DAURADA, Rally de España 2021, serà possiblement una cita decisiva per al desenllaç del Campionat del Món de Ral·lis de la FIA, en els seus apartats de pilots, copilots i constructors, com també ho pot ser per als campionats WRC2 i WRC3, en els tres casos com a 11a de les 12 proves puntuables. A més de Dani Sordo-Borja Rozada, pilots oficials de l'equip Hyundai Shell Mobis WRT, s'espera la presència en altres de les categories d'alguns equips espanyols, sens dubte la cirereta a una inscripció que es preveu nombrosa i qualitativa.

La prova catalana serà la cinquena i última cita del FIA Júnior WRC, el campionat monomarca (Ford Fiesta Rally4) reservat a pilots menors de 30 anys. La representació catalana i espanyola al RallyRACC pot veure's potenciada en ser puntuable per a tres importants campionats monomarca de promoció: Peugeot Rally Cup Ibérica (qualsevol pilot amb Peugeot 208 Rally4), Copa Suzuki Swift (qualsevol pilot amb Suzuki Swift Sport 1.4) i Beca Rally Team Spain Júnior (menors de 27 anys amb qualsevol cotxe Rally4 i Rally5).

A més de l'Ajuntament de Salou, el 56 RallyRACC compta, també, amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona, el Patronat de Turisme de la Costa Daurada, el Patronat de Turisme de Salou, PortAventura World i la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya. Aquestes entitats han tornat a demostrar el seu compromís per organitzar la prova nacional del Campionat del Món de Ral·lis de la FIA.

RallyRACC: 30 anys en el Campionat del Món de Ral·lis de la FIA

El RallyRACC arriba aquest 2021 a la 56 edició i compleix 30 anys com a prova puntuable per al Campionat del Món de la FIA, tota una fita. La cursa va celebrar el 2014 el 50è aniversari. Dels seus 30 anys en el mundial, 14 d'ells s’ha celebrat a Lloret de Mar (Costa Brava) i, amb la d'enguany, 16 ja a Salou (Costa Daurada) i PortAventura World.


1916 • Neix la ‘Volta automobilística a Catalunya’

1957 • Es crea el Rallye Catalunya-Volta a Catalunya (Campionat d'Espanya)

1973  • S'organitza el Rallye Catalunya-Rallye de les Caves (Campionat d'Espanya)

1980 • El Rallye Catalunya passa a formar part del Campionat d'Europa

1988 • Els ral·lis Catalunya i Costa Brava es fusionen en el Campionat d'Europa

1991 • 1a edició del Rallye Catalunya-Costa Brava puntuable per al Campionat del Món

2005 • Neix el RallyRACC CATALUNYA-COSTA DAURADA (Salou i PortAventura World)

2014 • El RallyRACC CATALUNYA celebra el seu 50 aniversari

2021 • 30 anys del RallyRACC en el Campionat del Món de Ral·lis de la FIA


Xarxes socials:

Facebook, Twitter (#RallyRACC #TodosSomosRallyRACC) e Instagram


Més informació del 56 RallyRACC: www.rallyracc.com

Galeria d'imatges

2.png
3.png
4.png
5.png
6.png
7.png
8.png
10.png
11.png
12.png

Document Actions