Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

El regidor de Turisme de Salou defensa els beneficis per a la ciutat de la Saloufest

Des de l’Ajuntament es nega categòricament que es tracti d’una trobada de 8.000 estudiants universitaris basada en el turisme de borratxera

divendres 26 març 2010

El regidor de Turisme de l’Ajuntament de Salou, Alberto del Hierro, ha expressat avui el seu malestar i la seva “ràbia”  per les informacions aparegudes en un rotatiu on es pretén fer creure que Salou rebrà 8.400 universitaris anglesos que s’embriagaran. En aquest sentit, del Hierro ha assenyalat que “sembla que hi hagi una ma negra darrera de tot plegat que intenti fer mal a la bona feina que s’està desenvolupant des del sector turístic  de Salou”. A més, ha recordat que des de fa sis anys Salou compta amb un segell de turisme familiar ben avalat i que “per sort, fa molts anys que Salou ja no s’associa al turisme de borratxera”.
Pel que fa a l’arribada dels 8.000 joves universitaris amb edats compreses entre els 18 i els 23 anys ha volgut puntualitzar que es tracta d’uns viatges programats que s’estan duent a terme a Salou des de l’any 2002 i amb una clara finalitat esportiva. Aquell any van començar sent només 200 persones les que venien a través de l’agència Sol Active; xifra que s’ha anat incrementant fins els 6.500 de l’any passat o els 8.400 d’enguany.
El regidor Alberto del Hierro ha volgut també remarcar que quan aquesta festa es duia a terme a la Costa Brava es lliurava una polsera als estudiants que contemplava el ‘tot inclòs’ i amb opcions per al consum d’alcohol. “Nosaltres no ho hem fet, ni ho fem ni ho farem”, ha dit perquè “primer que és il·legal i segon que no creiem que sigui la manera d’actuar ja que es danyaria la imatge del nostre municipi”, ha explicat. El regidor de Turisme també ha volgut apuntar que “si el resultat d’aquesta expedició de joves a  Salou fos tant desastrosa els 7 hotels on s’allotgen els universitaris no estarien desitjosos de repetir any rera any l’experiència”.

Per la seva part, l’inspector en cap de la Policia Local, José Luis Gargallo, ha explicat que per tal de garantir l’ordre i la seguretat es munten paral·lelament dos dispositius; d’una banda un relacionat amb el trànsit ja que els joves arriben a Salou amb un total de 80 autobusos i “donat aquest important volum de trànsit hem de regular les sortides i entrades”; l’altre es tracta d’un dispositiu relacionat amb l’oci nocturn, en coordinació amb els Mossos d’Esquadra. En aquest sentit, com ha explicat el màxim responsable policial de Salou “s’incrementen els efectius d’un 20% respecte dels serveis ordinaris però no tenim dades que ens portin a pensar que la situació es pugui desmarxar”, ha dit. “És inevitable que hi hagi alguna borratxera però com ocorre a qualsevol zona d’oci de l’estat”. A més, des de la mateixa agència posen a disposició dels universitaris unes persones que exerceixen de guies per als joves.

La directora de l’agència Sol Active Tours, Doreen Straatman, responsable del ‘Saloufest’ ha explicat que els primers universitaris arriben diumenge i s’allotjaran a set hotels de la zona del carrer Pompeu Fabra, Vendrell… és a dir a la zona nord del municipi i tenen una estada de quatre nits. Del 28 al 31 hi ha el primer grup mentre que el segon serà del 6 al 10; per tant, no coincideix amb el gruix de la setmana santa. Pel que fa als antecedents del ‘Saloufest’ aquest es va gestar fa nou anys i “des d’aleshores sempre ha tingut un paquet molt similar, tot i que s’han anat incrementant el nombre d’esports a practicar pels joves que ara ja són 10”, ha apuntat Straatman i ha volgut remarcar que el ‘Calellafest’ no ho porta el mateix turoperador britànic.

Document Actions