Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

El Rei Jaume I, acompanyat del seu seguici, recorrerà els carrers de Salou, aquest dissabte, 3 de setembre

dijous 01 setembre 2022

El recorregut s’iniciarà a les 19 h, des del Teatre Auditori. A les 20 h, el monarca sortirà des de la Torre Vella, fins arribar a la platja de Llevant, on actuaran els grups d’animació i es podrà gaudir de l’espectacle final

Enguany, el rei i altres personatges de la cercavila lluiran una nova indumentària, confeccionada pel Grup de Dones de Salou, amb el suport de l’Ajuntament de Salou i l’Institut Jaume I

 

Salou celebrarà el dia gran de la XXVII Festa del Rei Jaume I, aquest proper dissabte, 3 de setembre, amb la tradicional desfilada del monarca i el seu seguici, pels carrers del municipi. Es tracta de l’esdeveniment principal d’un conjunt d’actes programats per l’àrea de Serveis Culturals de l’Ajuntament de Salou, al voltant d’aquesta celebració.

Enguany, com a novetat, el rei, de només 21 anys, i altres personatges de la cercavila lluiran una nova vestidura. La nova indumentària és fruit de la col·laboració entre l’Ajuntament de Salou, l’Institut Jaume I de Salou, a través d’un projecte coordinat per la professora d'Història de l'Art, Esther Lozano, doctora en la matèria; i el Grup de Dones de Salou, entitat que ha cosit tots els vestits, comptant amb l’assessorament de la dissenyadora de moda i patronista Olivia Garzón. L’objectiu d’aquesta col·laboració és dotar de rigor històric i potenciar la Festa del Rei Jaume I de Salou, incrementant, any rere any, el número de vestits nous.

El recorregut s’iniciarà a les 19 hores, amb la sortida dels personatges que acompanyaran el Rei Jaume I, des de la plaça del Teatre Auditori de Salou. En aquesta cercavila, hi participaran el Pregoner, el Ball de Bastons, el Ball de Pastorets i el Ball d’Espases, junt amb el grup de música Trakalets. El trajecte es farà a través de la plaça del TAS, la Via Roma, el carrer Barcelona, la Via Aurèlia i fins arribar a la Torre Vella, on actuaran els grups Katapulten i Ball dels Nobles.

A les 20 hores, sortirà el monarca i el seu seguici, des de la Torre Vella. Comptarà amb la participació de les titelles gegants del grup d’animació Nòmades; el poble; el grup d’animació Trakalets; el granger de les Oques; el Ball de Pastorets; el Ball de Bastons; el Ball d’Espases; el grup Katapulten; els soldats; els Ixordadors; els Trotamundos; el Ball dels Nobles; el grup de música Va de Vent; el rei, a cavall; el seguici reial; el carro dels frares; i la cavalleria.

El recorregut serà per la Via Aurèlia, la Via Roma, el carrer Barcelona, l’Espigó del Moll i la platja de Llevant.

I, per últim, a les 21 hores, hi haurà l’actuació de tots els grups d’animació; una exhibició eqüestre; i l’espectacle final, amb malabars, dansa aèria, equilibris i enceses de foc; a la platja de Llevant.

Galeria d'imatges

desfilada dia 3.jpg

Document Actions