Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

El rei Jaume I i la seva esposa passegen pel XIII Mercat Medieval de Salou en la seva inauguració

El Nucli Antic concentra fins al 9 de setembre un total de 82 parades de comerciants, tallers d’artesania, espectacles i venda de productes d’alimentació

dijous 06 setembre 2012

Amb un molt bon ambient festiu aquest matí el rei Jaume I i la reina Violant d’Hongria, acompanyats del seguici reial, amb el clergat al capdavant, han inaugurat la tretzena edició del mercat medieval que omple de parades artesanes el nucli antic de Salou fins diumenge. En aquesta ocasió ha estat la companyia Xarop de Canya qui ha posat en escena el pregó amenitzat amb instruments populars i que ha comptat amb molt públic.

Aquesta edició compta amb una vuitantena de parades d’artesans especialitzades en la venda de productes alimentaris, productes típics de molts indrets de la geografia espanyola: embotits, cervesa artesana, conserves, formatges, espècies, dolços, fruits secs, licors, venda de mel, un kebab, una creperia i altres parades de menjar. Però també destaca dins el mercat les parades del cisteller, del fuster i del llauner, aquest darrer, un dels últims artesans que existeixen a Catalunya. Els visitants ja poden gaudir també d’un seguit d’activitats complementàries com una cercavila; teatre de guinyol; l’espectacle del fakir; el bufó; el perfumer, cavallers de foc, entre un llarg etcètera, a més d’un racó infantil amb més jocs i atraccions participatives al pati de la biblioteca municipal.  Una altra de les novetats és  la instal·lació al carrer dels Pins  d’una haima on els visitants poden descansar o prendre un refrigeri enmig d’un ambient diferent.

El mercat, que ha quedat inaugurat avui dia 6 de setembre, es podrà visitar a Salou fins el diumenge 9 (d’11 a 14h i de 18 a 22h), ampliant-se l’horari el diumenge a la tarda. L’alcalde de Salou, Pere Granados, amb la regidora de Promoció econòmica, Comerç, Mercats i Consum, Reyes Pino, junt amb la regidora de Cultura i Festes, Mª José Rodríguez, i altres autoritats han assistit a l’acte d’inauguració. La regidora de Promoció, ha destacat “la importància de comptar amb aquest element dinamitzador que combina el mercat d’artesania amb altres espectacles i que converteixen Salou, i el nucli antic en especial, amb un espai on es dinamitza el comerç”. El pressupost destinat al Mercat Medieval s’ha reduït un any més, donat l’actual escenari econòmic, en comparació amb edicions anteriors, i s’ha fet tot el possible per tal d’ optimitzat els recursos.

Galeria d'imatges

rei_i_reina.JPG
benediccio.JPG
el_boig.JPG
amb_autoritats..JPG
ambient.JPG
amb_autoritats..JPG
ambient.JPG
benediccio.JPG
el_boig.JPG
rei_i_reina.JPG

Document Actions