Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

El "Servei d’Acollida al Nouvingut/da" de la Regidoria d’Acció Social de l’Ajuntament de Salou obre el període d’inscripció de cursos avui dilluns 5 de setembre

S’ofereix aquesta formació cofinançada amb la Generalitat de Catalunya amb l’objectiu d’ adaptar als nouvinguts al nostre entorn social, laboral i cultural.

dilluns 05 setembre 2011

Des d’avui i fins exhaurir les places l’ESPAI MAS, Espai Municipal d’Atenció Social, obre el període d’inscripcions de la formació del Programa Integral d’Acollida i d’Igualtat d’Oportunitats, corresponent al primer trimestre del període lectiu 2011-2012.

L’Àrea d’Acollida i Igualtat de la Regidoria d’Acció Social de l’Ajuntament de Salou, ofereix aquests programes adreçats a la ciutadania salouenca nouvinguda des de finals de l’any 2006,  formació realitzada amb l’ajuda econòmica i col·laboració de la Direcció General per la immigració de la Generalitat de Catalunya.

La formació es va repetint de manera trimestral durant tot el curs lectiu, aquesta formació forma un itinerari de menys a més grau de coneixença de la llengua catalana i del municipi i es divideix en un curs i dos tallers.

El primer taller emmarcat en el Programa per la Igualtat d’Oportunitats: Taller d'habilitats socials i acolliment lingüístic en llengua catalana‘(de 45 hores lectives), s’iniciarà el proper 19 de setembre, es desenvoluparà: dilluns i dimecres de 10 a 12 h., i està adreçat al següent perfil d’alumnat: ciutadans/anes empadronats/des a Salou d’origen estranger amb menys de 2 anys d’empadronament que desconeixen o no coneixen prou el municipi i  els serveis municipals i els seus recursos.

El "Curs de coneixement de l'entorn en llengua catalana"(de 50 hores lectives), emmarcat en el Programa Integral d’Acollida, s’iniciarà la primera setmana del mes d’octubre i està organitzat per a ciutadans/anes empadronats/des a Salou d’origen estranger, amb menys de 2 anys d’empadronament que desconeguin o no coneguin prou el municipi i  els serveis municipals i els seus recursos. El principal objectiu d’aquest curs: coneixement dels serveis municipals  per poder assolir ràpidament certa autonomia personal. Inclou sortides, visites i xerrades dels serveis i recursos municipals.

Un tercer curs és un  "Taller d'habilitats laborals en llengua catalana"(de 45 hores lectives) que s’iniciarà el proper dia 3 d’octubre, desenvolupant-se les classes: dilluns i dimecres (de 15:00 a 17:00 hores). Cerca un perfil d’alumnat de ciutadans/anes empadronats/des a Salou d’origen estranger, que independentment del temps que portin empadronats al municipi, coneguin el municipi, els serveis municipals i els seus recursos; així com també que parlin o facin un ús normalitzat de la llengua castellana i entenguin o tinguin un coneixement mínim de  la llengua catalana. L’objectiu principal d’aquest altre curs és la immersió lingüística en llengua catalana nivell inicial i bàsic, i el coneixement de la cultura laboral del funcionament del sistema de treball per facilitar el procés d’inserció laboral i coneixement de l’entorn i realitat laboral.

Per formalitzar les inscripcions cal adreçar-se: A L’ESPAI MAS c/ Ebre núm 11. (en horari d’atenció al públic del servei, de dilluns a divendres de 10’00 a 13’00- dimarts tancat), fins exhaurir places.

Per a més informació podeu trucar al 977.30.92.06.

Galeria d'imatges

Foto_Espai_Mas_regidor_i_grup.JPG
Foto_Espai_Mas_regidor_i_grup.JPG

Document Actions