Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

El servei de deixalleries de Salou va recollir durant l’any 2013 un total de 1.864 tones

Representen prop del 20% de la recollida selectiva total dins el municipi

dilluns 10 març 2014

L’any 2013 entre la deixalleria municipal i la deixalleria mòbil es van recollir 1864’96 tones de residus, 116 tones menys que al 2012. Aquest descens, ve motivat, com ha explicat el regidor de Salut Pública i Qualitat Ambiental, Ramon Pascual, per la conjuntura econòmica d’arreu del país i per l’alentiment de l’economia i el consum, amb un descens generalitzat, igual que passa amb totes les tipologies de residus i seguint la tònica de tot Catalunya, on s'estan reduint la generació de residus per càpita.

Així, per tipus de residus s’han recollit durant el 2013 un total de 1.813,4 tones de residus voluminosos, que degut al seu maneig i quantitat es recullen a partir de grans caixes obertes que faciliten el seu transport a les plantes de tractament. Aquests residus provenen majoritàriament d’activitats industrials com la construcció, jardineria, fusteria o ferralla, a més d’altres voluminosos, classificats com a residus mixtes i de gran format no valoritzables com cadires de plàstic, sofàs, matalassos; i per últim els residus d’aparells electrònics i elèctrics (RAEE), com neveres, cuines, forns qualsevol altre electrodomèstic o aparell de connexió elèctrica.

També cal sumar-hi altres residus com la roba, l’oli domèstic, les piles, els medicaments o els fluorescents i les bombetes, que per el seu ús quotidià i generalitzat, han passat ha ser recollits fora de les deixalleries, facilitant i apropant la seva recollida selectiva als ciutadans. “Al llarg d’aquest darrer any s’ha fet una incidència especial en la col·locació de nous contenidors especialitzats al carrer, en molts punts de fàcil accés com als edificis públics, escoles o hotels i altres directament als mateixos establiments i punts de venda dels productes com ferreteries (fluorescents, bombetes) o farmàcies (medicaments), de manera que posem més fàcil al ciutadà la contribució al medi ambient”, ha explicat el regidor. D’aquesta tercera tipologia s’han recollit fins a 42,8 tones més.

El tercer grup són els residus especials, pel seu grau de perillositat per la salut de les persones i el medi, dels quals s’han recollit un total de 8,7 tones i on s’inclouen principalment productes químics i derivats.

Per últim, destacar la continuïtat i el bon funcionament dels serveis gratuïts de recollida de trastos vells i andròmines, per aquells que es volen desfer d’algun residu de gran format, i la borsa de reutilització, a partir de la qual el ciutadà pot sol·licitar  l’aprofitament d’algun residu, que en bon estat, pot arribar a la deixalleria. Aquests dos serveis poden ser utilitzats, de forma totalment gratuïta, trucant a l’empresa concessionària Urbaser al 902 430 971.

Galeria d'imatges

deixalleria.JPG
deixalleria.JPG

Document Actions