Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

El servei de Salvament i Socorrisme de Salou obté una distinció especial d’excel·lència per part de Bandera Blava

Només hi ha tres municipis de tota Espanya que han aconseguit aquest mèrit

divendres 24 maig 2013

ADEAC, l’organisme que concedeix les Banderes Blaves a les platges, ha distingit Salou amb una  "Distinció Temàtica" que només han rebut dos municipis més de tota Espanya (Muro -a les Illes Balears- i O Grove –Pontevedra-). Aquesta distinció que ha rebut la capital de la Costa Daurada es justifica per part d’ADEAC perquè Salou, com a municipi que ha obtingut la Bandera Blava (a les platges de Llevant i Capellans) “ha demostrat fer un esforç especial i digne de ser difós com a exemple d'excel·lència en Salvament, Socorrisme i Primers auxilis”. Per tant, reconeix “la bona pràctica” en aquesta matèria que oferta el municipi de Salou i el situa com a “exemple pel conjunt de platges de bandera blava”.

Per a la fixació de criteris i la concessió d'aquestes Distincions Temàtiques, ADEAC compta amb la cooperació, a més dels membres del Jurat Nacional Bandera Blava, d’entitats especialitzades en els esmentats camps, universitats com les de la Corunya o la Politècnica de València i fundacions com la ONCE o la Fundació Ecolec, etc.

És la primera vegada que a Salou se li reconeix amb aquesta menció especial l’esforç que any rere any du a terme per tal de mantenir un nivell òptim de serveis a les platges en aquesta matèria, malgrat tot, la regidora de Platges, Julia Gómez, ha destacat “la gran sensibilitat del municipi a l’hora de donar bons serveis a les nostres platges i com a deferència als nostres banyistes perquè puguin gaudir d’una tranquil·litat addicional”, ha explicat. “Estem molt satisfet per la menció, però també per les dues banderes blaves que onejaran un any més aI nostre litoral; així com també per les distincions de Q de qualitat i de la ISO. Tot plegat és un conjunt de certificacions que posen de relleu la gran qualitat que tenim al nostre litoral en aquesta matèria”, ha assegurat.

L’Ajuntament de Salou  desplega any rere any al litoral un servei de salvament i socorrisme amb un dispositiu de 19 persones repartides en 14 punts que s’aniran incrementant coincidint amb el punt àlgid de l’estiu fins arribar als 26 socorristes; un desplegament que s’inicia abans de Setmana Santa i fins al 15 d’octubre.

El personal de socorrisme, que presta la concessionària Altesport SL, vigila de manera activa les platges de Salou amb bases fixes de salvament a Ponent, Llevant; Capellans; i la Llarga i també realitzant rondes per les cales que no posseeixen base de salvament fix.  A part del capital humà importantíssim que presta el servei també es compta amb quatre cadires amfíbies especials per a persones amb mobilitat reduïda (prèvia cita); una ambulància exclusiva per a atendre les possibles urgències a les platges; una moto d’aigua; i una embarcació semi-rígida i amb dues plataformes lúdiques a  Llevant i Ponent (de l’1 de juliol al 30 de setembre). Enguany, els socorristes han modificat el seu vestuari per un altre de més visible en groc fluorescent, atenent una recomanació de Bandera Blava. El servei de vigilància a les platges s’inicia a les deu del matí i acaba a les vuit del vespre en temporada alta.

Galeria d'imatges

platges.JPG
platges.JPG

Document Actions