Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

El so del violoncel i el piano dels joves artistes Marta Medico i Miquel Villalba, aquest dimecres a l'Escola de Música de Salou

dimarts 27 maig 2008

Dins el Cicle de Joves Intèrprets de Salou, organitzat enguany per primera vegada per la Regidoria de Cultura, aquest dimecres li toca actuar a la Sala Xavier Turull de l'Escola Municipal de Música de Salou (EMMS), a les 20.30 hores, a la violoncel·lista Marta Medico i al pianista Miquel Villalba. Aquest concert, com tots els del cicle, serà gratuït.

Medico està cursant actualment el segon curs de grau superior al Conservatori Superior de Música del Liceu amb la professora Amparo Lacruz. En l'àmbit de música de cambra treballa amb Emili Brugalla, membre del Trio Kandinsky.

Els estudis cursats al Conservatori de Música de Reus i de Vila-seca l'han dut a tocar amb les diverses orquestres de caire pedagògic de cada conservatori, participant en diversos stage de la Jove Orquestra de la Diputació de Tarragona i en diverses trobades orquestrals. També ha pujat a l'escenari de diferents sales destacades d'arreu de Catalunya, com ara el Teatre Fortuny, l'Auditori Pau Casals, el Palau de la Música Catalana, L'Auditori de Barcelona, l'Auditori Felip Pedrell, l'Auditori Enric Granados, al País Valencià, Andorra i a Alemanya.

Com a solista, ha tocat amb l'orquestra Corelli de Vila-Seca i dos anys consecutius en els concerts de joves promeses que organitza el Festival de Música de Montbrió del Camp. És col·laboradora habitual de l'OCN i va ser premiada en el concurs Acordes 2007 amb l'octet de violoncels del Conservatori del Liceu.

En el currículum de Miquel Villalba destaca el fet que va ser format a l'Escolania de Montserrat i al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona amb Antoni Besses, M. Villalba ha estat, a més, deixeble de Claude Helffer a París i del mestre belga Frédéric Gevers, el qual no dubtà a qualificar-lo com 'un dels pianistes més dotats de la seva generació'.

En la seva brillant trajectòria acadèmica cal destacar els Premis d'Honor de Piano i d'Acompanyament. Ha guanyat, també, nombrosos premis en concursos nacionals i internacionals de piano (Albacete, Granada, Berga, Carlet, 'Maria Canals' de Barcelona, Eivissa, 'Jonge Virtuozen' de Bèlgica, etc.) i ha estat guardonat amb el Premi de l'Associació Catalana de Compositors i el Premi 'Generalitat de Catalunya'.
Els seus recitals, així com els concerts en companyia de prestigiosos intèrprets, orquestres i directors l'han dut a actuar per Espanya, França, Bèlgica, Alemanya, Brasil i Filipines, a l'hora que participa activament en la creació musical del seu país mitjançant l'estrena d'obres que li són sovint dedicades. És membre del grup madrileny de música contemporània 'Proyecto Guerrero' i col·labora regularment amb altres grups com 'Enigma', de Saragossa, i 'Barcelona 216'.

Actualment enregistra l'obra completa per a piano de Manuel Blancafort, prevista en 5 CD, pel segell internacional NAXOS amb un notable èxit de crítica en les revistes especialitzades de tot Europa, alhora que duu a terme una important labor d'investigació i edició sobre aquest compositor.

El recital de dimecres inclourà, en concret, peces de J. S. Bach, Schumann i S. Prokofiev.

Document Actions