Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

El suport al projecte del BCN World centra el debat del plenari de Salou

dimecres 27 gener 2016

La moció presentada pel govern (CiU_PSC)  ha aconseguit els vots favorables dels grups de C’s i del PP i les abstencions d’ERC i Guanyem

 

El ple també ha aprovat el pressupost per aquest 2016 que s’acosta als 40 milions d’euros i que prioritza àrees socials i de promoció econòmica

 

El ple de l’Ajuntament de Salou d’aquest migdia, a més dels comptes municipals, ha debatut sobre el futur del projecte del BCN World a partir de dues mocions; una presentada pel govern municipal i una altra del PP.

D’una banda, els grups que formen el govern municipal (CiU-FUPS i PSC) han presentat una moció que insta als grups parlamentaris a donar “impuls i continuïtat” a BCN World; buscant que els parlamentaris dels diferents partits mostrin el més ferm compromís per tal que segueixi endavant amb la tramitació urbanística del Pla Director que ha de desenvolupar el futur projecte d'oci i turístic al CRT. Així, la moció acorda que “en aplicació de la llei aprovada pel Parlament sobre el CRT i en defensa dels interessos generals, s’avanci en la tramitació per a l’atorgament de les llicències que han de permetre el desenvolupament del projecte BCN World i s’acceleri l’aprovació del PDU; i no s’incompleixin les decisions parlamentàries i del Govern, amb la suspensió injustificada dels acords presos”, a més d'instar a “tots i cada un dels grups parlamentaris a una declaració de suport i a favor de donar impuls i continuïtat al BCN World, per no provocar més incertesa amb debats polítics estèrils que poden frustrar les inversions i les il·lusions de la gent i del territori”. L’alcalde, Pere Granados, en defensa de la moció ha assegurat que “és més un acord institucional que de caràcter partidista” i que “no ens podem deixar perdre aquest projecte. Ho lamentaríem després”, ha assegurat. Per la seva part, el regidor portaveu del PSC, Toni Brull, ha recordat com davant les veus contràries al projecte “s’ha de recordar que destina un 1% a projectes socials”. Els grups de C’s i del PP, han expressat alguns retrets però finalment, s’han sumat a l’ampli consens del govern. Així, la moció ha quedat aprobada per un total de 18 regidors i amb tan sols tres abstencions: les dues d’ERC i la de Guanyem Salou.

L’altra moció referent al BCN World i que ha presentat el grup del PP “instant al govern de la Generalitat al fet que no anteposi els interessos partidistes a la materialització d’un projecte tant important pel nostre territori com és el macro complex BCN World” només ha sumat els vots favorables dels 2 regidors del PP i dels 4 de C’s.

 

El pressupost

Un altre dels punts que ha suposat un ampli debat a la sessió plenària d’aquest migdia que s’ha allargat durant més de tres hores ha estat al voltant del Pressupost de l’Ajuntament per l’any 2016  que puja als 39.877.000 euros i que es caracteritza per la continuïtat de la política d’ajustament i contenció de la despesa que es ve aplicant els darrers a través del Pla Econòmic Financer 2013-2016. Com ha defensat el regidor de Gestió Econòmica, Toni Brull, els comptes venen marcats en part, per una davallada en els ingressos fruit de la rebaixa del 2,00% en l’IBI (uns 500.000 euros menys) i l’aplicació de l’augment d’un 1% en els salaris fixat al conveni col·lectiu (525.000 euros). Malgrat tot, ha afirmat que amb els diners a gestionar s’ha fet un projecte pressupostari que prioritza eixos com la política social; serveis i el manteniment de la ciutat a més de les transferències de capital a entitats socials, esportives o culturals i la política de promoció de la ciutat amb un augment d’aquesta partida d’un 25%.

Per la seva part, també ha donat a conèixer les inversions inicials amb les que es dota el pressupost; uns 525.000. Amb aquests diners es preveu dur un seguit de millores en el manteniment de la ciutat com ara la construcció d’un pas de vianants a cala Vinya (Cap Salou); la millora dels accessos a la platja Llarga i la instal·lació de fonts d’aigua; la millora del parc del carrer Brussel·les a l’alçada de platja Capellans; així com una actuació al parc i a la vorera del carrer Guillem de Claramunt i la millora de les finestres del pavelló de Ponent. Altres inversions es destinaran a la compra de nous scooters per a inspectors de la via pública; nous equipaments de treball per a la brigada municipal; la renovació d’equips informàtics; la compra de material esportiu amortitzable i nou mobiliari.

El pressupost s’ha aprovat amb els vots favorables de l’equip de govern i els vots contraris de C’S, PP, ERC i Guanyem.

Altres acords

En el plenari també s’han votat altres mocions com per exemple la presentada per Guanyem Salou i a la que s’hi ha afegit el govern després de transaccionarla relativa a l’adaptació d’espais infantils amb jocs inclusius. L’objectiu desitjable seria que la major part dels parcs infantils comptés amb criteris d’accesibilitat universal, jocs i gronxadors, on poguessin jugar junts tots els nens, independentment de les seves capacitats. Aquesta moció ha rebut el suport de tots els partits que formen el consistori salouenc.

També ha aconseguit el suport unànime de la corporació la moció presentada pel PP en el sentit que es duguin a terme treballs de manteniment i millora al monument a Jaume I, al passeig; a més de debatre’s una altra moció presentada per PSC i ERC en el sentit de donar suport a les mobilitzacions i accions contra el Pla Hidrològic de la Conca de l’Ebre que ha rebut els vots favorables del PSC i ERC a més de CiU i Guanyem Salou; l’abstenció de C’s i el vot contrari el PP.

Una altra moció presentada per C’s sobre la implantación d’un protocol educatiu contra la transfòbia i l’assetjament escolar per identitat de gènere ha estat retirada ja que s’ha acordat fer-ne una declaració institucional en una propera sessió plenària.

Document Actions