Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

El TAS acull per primera vegada el Congrés de la Societat Catalana de Digestologia

divendres 01 febrer 2008

Unes 300 persones van desplaçar-se ahir, dia 31 de gener, fins al Teatre Auditori de Salou (TAS) per assistir al XVII Congrés de la Societat Catalana de Digestologia i al XIII Curs de Postgrau de la Societat Catalana de Digestologia, que finalitzarà aquest proper dissabte. Precisament, aquesta entitat sense ànim de lucre, lligada a l'Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears, és qui organitza aquesta jornada per al seus socis i també per als no socis: doctors, metges residents, estudiants, membres d'associacions de malalts i interessats en la matèria.

La majoria dels inscrits procedeixen de Catalunya i les Balears, tot i que també n'hi ha de la resta de l'estat, expliquen des de la Secretaria Científica de l'esmentada societat, precisant que els ponents seran reconeguts especialistes i investigadors de l'àmbit nacional. Així, hi haurà experts que treballen, per exemple, a l'Hospital Universitari de Bellvitge, a l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona, a l'Hospital de Manresa, a l'Hospital de Mar de Barcelona i a l'Hospital Universitari Vall d'Hebron.

Durant aquests tres dies de congrés, que Salou acollirà enguany per primera vegada, es tractaran diversos temes, com ara: la utilització dels recursos terapèutics en malaties digestives, l'endoscòpia versus els fàrmacs en la prevenció de l'hemorràgia per varius esofàgiques, i noves estratègies terapèutiques en la malaltia inflamatòria intestinal.

Altres temes sobre els quals es parlarà al TAS són l'ús eficaç dels fàrmacs en la malaltia de Crohn, l'avaluació de la progressió de l'hepatitis B i C i el paper actual de la cirurgia.

L'any passat aquest esdeveniment científic es va celebrar al Palau de Congressos de Girona.

Document Actions