Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

El TAS s'omple de gom a gom per celebrar l'inici de la Festa Major d'hivern 2013

L'actor Jordi Sanchez es posa a la butxaca als salouencs en un pregó amb tons còmics i satírics

divendres 25 gener 2013

El polifacètic actor Jordi Sanchez no ha decebut el nombrós públic que omplia de gom a gom la sala gran de l'auditori de Salou en el paper de pregoner de la festa Major de Salou 2013. Sanchez, ha arrancat els aplaudiments i les rialles dels presents en una posta en escena a cavall entre el seu paper del peixater més famós de la televisió a la sèrie 'La que se avecina' i la seva vessant d'actor i còmic. El pregoner ha iniciat el seu discurs demanant disculpes pel retard... “es que m'han parat a Vila-seca i volien que els fes el 50% del pregó allí...i no m'ha donat la gana. Els he deixat amb els cavalls i les seves coses...”, en una clara referència a la situació que es viu entre els dos municipis pel repartiment d'impostos en el CRT de PortAventura. Però Sanchez, ha seguit desgranant l'actualitat de Salou parlant de les múltiples celebracions festives que hi ha al llarg de l'any; des de la festa major, les nits Daurades, el 30 d'octubre, la castanyada, la diada.... “el cas és que jo sempre he estat molt vinculat a Salou, pensa que el meu segon cognom és Zaragoza! Per cert, el Pilar també ho celebreu, no? Si ja m'estranyava a mi, ja...”.

Sanchez ha seguit explicant “perquè no sé si ho sabeu o no... però jo venc marisc, això sí, no netejo peix. Diguem que sóc un magnat del marisc...i de fet, aprofitant que estic a Salou voldria parlar amb l'alcalde per un projecte que tinc entre mans...el mariscada world. Ciutat de tiberis”. El pregoner també ha fet referència a la importància del turisme rus a la zona i ha advertit que ben properament els típics gegants s'aniran guardant uns dins dels altres com les nines russes i que “les tradicionals 24 hores de futbol sala es convertiran en 24 hores de xupitos de vodka”...entre un llarg etcètera de gags que han aplaudit amb entusiasme els presents. En acabar el pregó l'encesa de la sonora traca de festa major ha petat ben fort a la plaça del TAS.

Prèviament però, al Teatre Auditori ha estat la regidora de Cultura i Festes, Mª José Rodríguez, qui ha iniciat el torn de paraula donant la benvinguda als presents i convidant tothom a gaudir dels dotze dies de festa. "Em complau dirigir-vos unes paraules d'invitació als actes de la festa major d'enguany; alhora que agrair-vos l'entusiasta col·laboració de les pubilles i l'hereu sortints, i felicitar als que prendran el relleu avui durant aquest acte", ha advertit. I es que com marca la tradició, durant la festa major d'hivern s'acomiaden les pubilles i hereu infantil que han representat al municipi al llarg del 2012 i es presenten les noves cares que representaran al municipi els propers 365 dies. L'alcalde Pere Granados, en nom de la corporació local, ha volgut felicitat als sortints i també, ha assenyalat, “vull dirigir unes paraules de felicitació i encoratjament a les pubilles, dames i l’hereu, que heu estat proclamats en aquest acte per a representar la vostra vila durant aquest any 2013, amb la seguretat que ho fareu amb el mateix goig i la mateixa il·lusió que les pubilles i l’hereu sortints. Maria del Carme, Kelly, Saray, Zaira, Ainoa, Valeria, Oda, Daniela, Yuliana i Jochem, sabeu que amb la vostra proclamació heu adquirit una condició i un compromís important: evidentment ser representants de les tradicions de la nostra ciutat, però també de la nostra identitat i dels nostres trets culturals”.

Després d’aquest inici festiu al llarg del cap de setmana hi ha programats més d’una vintena d’actes esportius, lúdics i culturals.

Galeria d'imatges

obsequi.JPG
pregoner.JPG
pubilles_2013.JPG
sentats.JPG
obsequi.JPG
sentats.JPG
pregoner.JPG
pubilles_2013.JPG

Document Actions